wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Grzyby BIO » Grzyby w zalewie BIO

Grzyby w zalewie BIO

KAPARY MARYNOWANE BIO 100 g (65 g) - CAMPOMAR NATURE-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
PODGRZYBEK MARYNOWANY BIO 300 g - RUNOLAND-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
MAŚLAKI MARYNOWANE BIO 300 g - RUNOLAND-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
PAPRYKA KONSERWOWA BEZGLUTENOWA 480 g (230 g) - KROKUS-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
POMIDORY KROJONE BEZ SKÓRY BIO 2,5 kg (1,5 kg) - HORECA-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
MAŚLAK MARYNOWANY 360 g (220 g) - KROKUS-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
POMIDORY PODSUSZONE W OLEJU BIO 190 g - VITALIANA-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
BURACZKI WIÓRKI 430 g - LUNIAK-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
CHRZAN EXTRA WIELUŃSKI 230 g - LUNIAK-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
OGÓRKI KONSERWOWE 680 g (350 g) - LUNIAK-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
OGÓRKI KONSERWOWE Z CZOSNKIEM 680 g (350 g) - LUNIAK-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
KONCENTRAT GRZYBOWY 180 g - SKWIERAWSKI STEFAN-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
BURACZKI MARYNOWANE KULKI 470 g (300 g) - KROKUS-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
BURACZKI TARTE 500 g - KROKUS-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
ĆWIKŁA Z CHRZANEM 280 g - KROKUS-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
GRUSZKI W OCCIE 700 g (400 g) - KROKUS-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
GRUSZKI W SYROPIE 720 g (360 g) - KROKUS-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
GRUSZKI W ZALEWIE KORZENNEJ 530 g (270 g) - KROKUS-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
KAPUSTA CZERWONA MODRA 500 g - KROKUS-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
OGÓRKI KISZONE 810 g (450 g) - KROKUS-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
PRZECIER OGÓRKOWY 340 g - KROKUS-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
KAPARY MARYNOWANE BIO 140 g (90 g) - VITALIANA-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
KAPUSTA KISZONA BIO 680 g - OD ZENKA TRADYCYJNIE-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
OLIWKI CZARNE BEZ PESTEK W ZALEWIE BIO 280 g - VITALIANA-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
OLIWKI ZIELONE BEZ PESTEK W ZALEWIE BIO 280 g - VITALIANA-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
OGÓRKI KISZONE BIO 820 g - OD ZENKA TRADYCYJNIE-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
POMIDORY CAŁE BEZ SKÓRKI BIO 400 g - VITALIANA-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka

Jak uchwycić niepowtarzalny smak grzybów, aby cieszyć się nim, gdy już nadejdzie zima?

 

Najlepiej robiąc przetwory ze świeżych grzybów zebranych w sezonie. Marynowane grzyby to klasyczna przekąska i pyszna zakąska. Świeże grzyby leśne z dodatkiem odpowiednich przypraw to przepis na kulinarny sukces. Tak przetworzone grzybki pozwalają poczuć smak i zapach grzybów poza sezonem i zawsze wtedy, gdy mamy na nie ochotę. Do marynowania doskonale nadają się świeże borowiki, maślaki, gąski, opieńki, rydze, podgrzybki oraz czarne i czerwone koźlarze. Różne gatunki grzybów różnie smakują po zamarynowaniu. Do marynaty potrzeba jest woda, sól, cukier, ocet oraz przyprawy, takie jak: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, a także gorczyca. Można dodać również sparzoną wcześniej, pokrojoną cebulkę oraz marchewkę, na przykład w talarkach.
 

W bio sklepie oferujemy gotowe grzyby w zalewie firmy Runoland oraz Alber.


Do wyboru między innymi:

  • podgrzybek marynowany bio,
  • borowik marynowany bio,
  • maślaki marynowane bio,
  • kurki marynowane bio,
  • shiitake w zalewie bio.
Grzybki przed zamarynowaniem zostały dokładnie oczyszczone i opłukane z piasku oraz innych zanieczyszczeń. Małe grzybki zamarynowano w całości, natomiast większe okazy podzielono na mniejsze części. Wszystkie zamarynowane odmiany nadają się do serwowania jako przystawka. Świetnie sprawdzą się również jako zakąska do napojów alkoholowych. Grzyby ekologiczne w zalewie można też drobno pokroić i wykorzystać jako składnik sosu tatarskiego.

Dodatkowym atutem oferowanych przez nas grzybów w zalewie jest fakt, że do marynowania wykorzystane zostały grzyby ekologiczne, jak również ekologiczne przyprawy i warzywa. To wszystko sprawia, że jest to produkt naturalny, bez konserwantów. Zakup grzybów marynowanych w naszym sklepie nie niesie ze sobą żadnego ryzyka zatrucia, ponieważ każdy okaz wyrasta pod okiem specjalistów i spełnia najwyższe normy jakości i bezpieczeństwa. Słoiczki z grzybkami należy przechowywać w miejscu suchym i chłodnym, a po otwarciu przechowywać w lodówce.
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu