wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » Budynie, galaretki, kisiele, shake 2 » BUDYŃ WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO 38 g - NATUR COMPAGNIE
Kategorie
Hity sklepowe
Kontakt
  • Progress
    34-300 Żywiec
    os. Młodych 1

    NIP: 553-001-54-08
  • E-mail:kontakt@bio-sklep24.pl
  • Telefon502 576 315
  • Godziny działania sklepucodziennie 24/7 wysyłki w poniedziałki, środy i piatki
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych
Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych na wskazany przeze mnie adres e-mail

 
BUDYŃ WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO 38 g - NATUR COMPAGNIE

BUDYŃ WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO 38 g - NATUR COMPAGNIE

NATUR COMPAGNIE

Koszt wysyłki: od 11,71 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Paczkomat InPost - 11,71 zł
Przesyłka kurierska - 13,80 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan magazynowy: 144 szt

Kod EAN: 4000345045717

Cena: 3,89 zł

Cena katalogowa: 4,18 zł

Oszczędzasz: 7%

Ilość: szt
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Budyń
  • Recenzje produktu (0)

SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, ekstrakt waniliowy*, sól morska, kurkuma*, cukier karmelizowany* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA (na 500 ml mleka) 
1. Zawartość torebki wymieszać z 6 łyżkami zimnego mleka (3,5% tłuszczu) i 2 łyżkami cukru trzcinowego
2. Pozostałe mleko zagotować
3. Zdjąć garnek z ognia i wlać rozmieszany proszek
4. Ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę
5. Gotowy budyń przelać do salaterek i schłodzić przez co najmniej 4 godziny

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU PRZED PRZYGOTOWANIEM
Wartość energetyczna: 448 kJ / 106 kcal;
Tłuszcz: 3,1 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g;
Węglowodany:  16,8 g;
w tym cukry: 11,1 g;
Białko: 2,9 g;
Sól: 0,1 g;

INFORMACJE ALERGENNE
Może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, jaja.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.

Z pewnością pamiętasz jak w dzieciństwie mama lub babcia gotowała budyń, wspaniały zapach ciepłego budyniu waniliowego roznosił się po całym domu. Nasz Budyń to doskonały deser dla Twojej rodziny i świetny pomysł na smaczny i zdrowy podwieczorek dla dzieci. Pełny smak i aksamitna konsystencja zadowolą każdego smakosza. Budyń śmietankowy, budyń jaglany, budyń czekoladowy, budyń waniliowy, budyń truskawkowy, budyń morelowy to produkty ekologiczne oraz  bezglutenowe. Jak zrobić budyń - nic prostszego, wystarczy wsypać zawartość do gotującego mleka i cieszyć się smakiem. Np. budyń z kaszy jaglanej smakuje jak budyń domowy.


Chyba każdy zna niepowtarzalny smak domowego budyniu. Doskonale smakuje na ciepło, ale równie dobrze można się nim delektować na zimno. Wszystko zależy od osobistych upodobań. Wiele gospodyń potrafi przyrządzić własnej roboty w oparciu o domowy przepis na budyń . Jego smak przywodzi na myśl smaki dzieciństwa. Mimo to większość z nas sięga po gotową mieszankę, która nie ustępuje walorami smakowymi budyń własnej produkcji. Jaki jest ich skład? Warto zwrócić uwagę czy nie zawierają one szkodliwych barwników, utwardzonych kwasów tłuszczowych czy substancji zagęszczających. Jednak ze względu na coraz większą świadomość konsumentów w zakresie oddziaływania różnych składników na zdrowie, firmy produkujące budynie przykładają coraz większą wagę do składu oferowanych produktów. Wiele z nich to budyń bez cukru oraz sztucznych aromatów i posiada niewiele kalorii. Dzięki temu można z czystym sumieniem sięgać po nie również na diecie. Na rynku dostępnych jest wiele rodzai budyniów. Na półkach sklepowych bez problemu znajdziemy te smakowe, takie jak budyń waniliowy, budyń śmietankowy, budyń kokosowy, budyń bananowy, budyń czekoladowy, budyń malinowy, budyń truskawkowy, budyń cytrynowy czy inne. Ale coraz powszechniejszy staje się także budyń bezglutenowy, budyń jaglany oraz budyń na mleku modyfikowanym. Wskutek wielu czynników przybywa osób z alergiami pokarmowymi. Budyń bezglutenowy to produkt, który wychodzi naprzeciw osobom z celiakią, czyli nietolerancją glutenu. W nieco zmienionej formie, produkt ten zaspokoi apetyt na coś małego, słodkiego i zdrowego. Budyń z kaszy jaglanej nie tylko pysznie smakuje, ale stanowi także zdrowszą i pożywniejszą alternatywę dla tradycyjnego budyniu. Z kolei budyń na mleku modyfikowanym z powodzeniem może być wykorzystany jako budyń dla niemowlaka. Może stanowić kolejne danie w procesie rozszerzania diety niemowlaka. Wystarczy dodać do niego ulubione owoce czy domowy dżem, by dostarczyć dziecku to, co lubi najbardziej. Budyniowa słodka chwila jest więc dostępna dla każdego.

Galaretka to idealny pomysł na deser. Ciężko znaleźć wśród deserów w proszku taki, który byłby chętniej kupowany przez naszych rodaków. Zaletą galaretek jest z pewnością łatwość przygotowania oraz ich przystępna cena. Smakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Stanowią również świetne uzupełnienie najróżniejszych wypieków. Do najpopularniejszych galaretek należą: galaretka z owocami, galaretka z czerwonej porzeczki, galaretka z czarnej porzeczki, galaretka z pomarańczy, galaretka truskawkowa, galaretka wiśniowa i inne. Doskonale komponują się z bitą śmietaną, z dodatkiem owoców, czekolady lub bakalii. Ze względu na to, że podawane są na zimno, świetnie smakują w upalne, letnie dni. Przygotowując deser galaretka można puścić wodze wyobraźni, by stworzyć kompozycję o różnych kolorach. Tak przygotowany deser nie tylko bardzo dobrze smakuje, ale również pięknie się prezentuje. W składzie tradycyjnej galaretki znajdują się składniki żelujące, które są odpowiedzialne za jej konsystencję. Do substancji takich można zaliczyć żelatynę, agar lub pektyny. Substancja ta w kontakcie z wodą pęcznieje i przekształca się w żel. Jeśli chodzi o żelatynę, warto dodać, że pozytywnie wpływa na stan włosów, skóry i paznokci. Ponadto zawiera w swoim składzie kolagen. Spożywanie kolagenu dobrze wpływa na stawy. Do nowości należy galaretka bez żelatyny. W jej składzie zazwyczaj można znaleźć zamiennik żelatyny spożywczej. Jest nim karagen. Karagen jest pochodzenia roślinnego. Otrzymuje się go z czerwonych wodorostów, nazywanych mchem irlandzkim. Galaretka bez żelatyny to doskonała propozycja dla wegetarian, którzy świadomie i celowo decydują się na wyłączenie ze swojej diety różnych produktów pochodzenia zwierzęcego. Chętnie sięgają po nią także weganie. Godna polecenia jest galaretka bez cukru. Ponieważ nadmiar cukru w codziennej diecie powoduje często nieodwracalne konsekwencje, warto kontrolować jego ilość w kupowanych produktach. Tym bardziej, że liczne badania potwierdzają negatywny wpływ cukru na przykład na uzębienie czy stan naszego serca.  Nasz Eko Sklep ma te produkty w swojej ofercie.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.