wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Dania gotowe suche » BURGERY WARZYWNE Z BATATAMI I DYNIĄ BIO 160 g - LOTUS
Kategorie
Hity sklepowe
Kontakt
  • Progress
    34-300 Żywiec
    ul. Browarna 47

    NIP: 553-001-54-08

  • E-mail:kontakt@bio-sklep24.pl
  • Telefon502 576 315
  • Godziny działania sklepucodziennie 24/7 wysyłki w poniedziałki, wtorki, środy, czwartki i piątki
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych
Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych na wskazany przeze mnie adres e-mail

 
BURGERY WARZYWNE Z BATATAMI I DYNIĄ BIO 160 g - LOTUS-1
Nowość

BURGERY WARZYWNE Z BATATAMI I DYNIĄ BIO 160 g - LOTUS

2 osoby kupiły 2 produkty

Dostępność: Dostępny

Koszt wysyłki: od 14,79 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Paczkomat InPost - 14,79 zł
Przesyłka kurierska - 14,80 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan magazynowy: 88 szt.

Kod EAN: 4026584177569

Cena: 14,41 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • dania gotowe
  • Pierożki, tortellini, ravioli
  • Recenzje produktu (0)
  • Historia zakupów (2)

SKŁADNIKI
bataty* 15%, panierka kukurydziana (grys kukurydziany*, sól),
ziemniaki*, gryka* 11%, papryka* 10%, marchew* 10%, dynia* 8%, cebula* 8%, pestki dyni* 4%, rukola*, kolendra*, olej słonecznikowy*, sól morska, przyprawy*  (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Produkt warzywny z batatami i dynią. Pakowano w atmosferze ochronnej.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1035 kJ / 248 kcal
Tłuszcz: 12,0 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g;
Węglowodany: 27,0 g;
w tym cukry: 2,8 g;
Błonnik: 3,5 g;
Białko: 5,2 g;
Sól: 1,0 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać zboża zawierające gluten, gorczycę, soję, migdały, orzechy nerkowca i sezam

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Smażyć przez 4-6 minut na patelni z niewielką ilością tłuszczu lub na powlekanej patelni bez tłuszczu na średnium ogniu
2. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez około 10 minut
3. Przyrządzić na grillu lub w kuchence mikrofalowej z funkcją grilla

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +7 stopni Celsjusza. Po otwarciu spożyć w ciągu kilku dni.

WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI

Certyfikat bio: jest

WEGAŃSKI: WEGAŃSKI

Kraj Producenta: Niemcy

W naszej ofercie posiadamy bogaty wybór gotowych ekologicznych dań, w słoiczkach dla niemowląt, wszelkiego rodzaju słodycze, desery, chipsy, pieczywo i wiele, wiele innych, które wpasują się w gusta każdego – wyśmienite sosy do makaronu, warzywa i kasze, również produkty  bezglutenowe. Są to wyłącznie najwyższej jakości produkty, posiadające certyfikat rolnictwa ekologicznego, które wykonane są ze starannie dobranych, bezpiecznych składników.

Dania gotowe suche – doskonałe rozwiązanie dla osób zabieganych i zapracowanych, a także dla… leniuszków. Kto z nas nim czasami nie jest? Słodkie lenistwo bywa naprawdę słodkie - do czasu, gdy stajemy się głodni i chcemy szybko coś zjeść. Jeśli w tygodniu brakuje Ci czasu na przygotowanie pełnowartościowego, zdrowego posiłku albo najzwyczajniej nie masz pomysłu co przygotować, z pomocą przyjdzie gotowe danie. Niektóre z takich dań wystarczy podgrzać lub przyrządzić według wskazań na opakowaniu, żeby w ciągu kilku minut mieć przed sobą smaczny i pożywny posiłek. Co proponujemy? Polecamy między innymi takie specjały, jak: ciecierzyca z warzywami, fasolka w sosie pomidorowym, leczo warzywne, wegańskie leczo, leczo z cukinii, falafele, pierogi ravioli, ravioli z serem, ravioli z grzybami, barszcz z kiszonych buraków, krem z pomidorów, zupa krem z dyni, żurek na zakwasie, żurek bezglutenowy, zupa z dyni i soczewicy.

Wiele innych produktów ułatwi przygotowanie urozmaiconego posiłku bogatego w białko. Docenią je zwłaszcza osoby na diecie wegetariańskiej i wegańskiej oraz te, które pragną rozszerzyć swoje menu o nowe smaki. Do produktów tych należą: ciecierzyca z puszki, cieciorka konserwowa, SOJA bio czy SOJA w pomidorach.

Ale co kryje się pod niektórymi z wymienionych powyżej nazw? Czym są falafele? Cieciorka a ciecierzyca – czy czymś się różnią? Czym jest ravioli?

Falafel to nic innego jak kulka z ciecierzycy przypominająca pulpecik. Pochodzące z krajów arabskich falafele to idealne rozwiązanie dla wygłodniałych wegan i nie tylko. Po przyrządzeniu najczęściej są chrupiące, a ich środek jest aksamitny i pełen aromatycznych przypraw. Falafele mogą mieć również kształt bardziej płaski i w takiej formie mogą być wykorzystane na przykład jako część burgera. Potrawa dostarcza solidnej dawki białka.

Czy cieciorka a ciecierzyca to coś innego? W żadnym wypadku. Chodzi o jedną i tę samą roślinę strączkową. Jej trzecia, mniej znana nazwa to groch włoski. Poza pysznymi falafelami można z niej przygotować pasztet, rozgrzewającą zupę lub wykorzystać ją jako składnik różnych dań i sałatek. Wielką zaletą ciecierzycy jest to, że nie posiada ona glutenu, dzięki czemu bez obaw mogą po nią sięgać osoby z nietolerancją tego składnika. Aby podkręcić smak cieciorki można dodać do niej gałkę muszkatołową, rozmaryn, curry lub tymianek. Jeśli nie boisz się eksperymentów dodaj cynamon. Ze względu na to, że w ciecierzycy znajdują się duże ilości białka, może ona zastąpić w diecie mięso. Biało pozyskane z ciecierzycy wspomaga pracę żołądka i jelit, a także trzustki i wątroby. Ponadto jej niski indeks glikemiczny sprawia, że także osoby chore na cukrzycę mogą ze spokojem po nią sięgać.

A czym jest tajemniczo brzmiące ravioli? To pierożki rodem z Włoch, które charakteryzują się wyjątkowo cienkim ciastem i całą gamą różnorodnych nadzień. Posiadają kwadratowy kształt, a ich brzegi są ząbkowane. Podane z masłem, tartym parmezanem lub świeżą szałwią to prawdziwa uczta dla podniebienia. Same w sobie stanowią pełny posiłek, ale mogą być też jego uzupełnieniem. Jeśli jeszcze nie znasz ich wyjątkowego smaku, zachęcamy Cię do degustacji pierogów ravioli dostępnych w ofercie naszego BioSklepu.

W naszej ofercie dań gotowych, godny uwagi jest też wegański smalec. Wiele się zmieniło od czasów, gdy na stołach gościł wyłącznie domowy, tradycyjnie przyrządzany smalec. Chociaż dalej wiele osób uwielbia jego smak, zwłaszcza na świeżym pieczywie z dodatkiem soli czy ogórka, to przybywa osób, które z różnych powodów zaczynają inaczej podchodzić do roli zwierząt. Zmienia się ich podejście do samego procesu produkcji żywności oraz do pojęcia zdrowej diety. Między innymi ze względu na zmieniające się oczekiwania takich osób, na rynku zaczął pojawiać się smalec wegański. Ma on formę pysznej, zdrowej pasty kanapkowej o prostym, nieskomplikowanym składzie. Zawiera certyfikowane składniki ekologiczne oraz przyprawy, takie jak: czosnek, cebula, pieprz czarny oraz papryka słodka i ostra. Jeśli nie znasz jego smaku, czas to nadrobić.

Jak szybko, pożywnie, a przy tym zdrowo zjeść? Gotowe tortellini, pierożki, ravioli to doskonałe rozwiązanie dla zabieganych. Znane i cenione we Włoszech tortellini, czyli inaczej mówiąc tradycyjne włoskie pierożki mogą mieć różnorodne, smakowite nadzienie. Jednym z popularniejszych jest nadzienie mięsne, grzybowe, rybne lub serowe. Pierożki tortellini smakują wyśmienicie podawane z sosem pomidorowym lub innym ulubionym sosem. Ten rodzaj pierożków przygotowywany jest na bazie cienkiego ciasta makaronowego. Kształt tortellini jest charakterystyczny i może przywodzić na myśl nasze polskie uszka. Również ravioli wywodzi się z kuchni włoskiej i kształtem przypomina niewielkie pierożki. Ravioli z rukolą, ravioli z truflami, ravioli 4 sery czy ravioli świeże z rukolą i szpinakiem to tylko niektóre propozycje jakie oferuje firma Bio Verde. Ravioli nadziewa się między innymi mięsem, serem ricotta lub szpinakiem i serwuje z sosem. Podane w takiej formie sycą i stanowią pełny posiłek. Można przygotować je samemu w zaciszu swojego domu. Przyrządza się je zdecydowanie szybciej niż nasze tradycyjne pierogi. Pierożki ravioli są tak smaczne, że w mgnieniu oka znikają z talerza. Ravioli można podawać z podsmażoną cebulką lub w towarzystwie ulubionej sałatki. Jeśli zdecydujemy się na samodzielne przygotowanie ravioli, należy zwrócić szczególną uwagę, aby dobrze I wystarczająco cienko rozwałkować ciasto. Musi mieć ono odpowiednią strukturę, być wytrzymałe i sprężyste, tak by utrzymać w sobie farsz. Między dwa wycięte z ciasta koła delikatnie układa się farsz, na przykład żółtko jajka. Brzegi lekko dociska się oraz skleja dookoła farszu, zabezpieczając go przez wypadnięciem w trakcie gotowania. W osolonym wrzątku gotuje się ravioli przez około trzy minuty. Inne rodzaje pierożków, zarówno tych znanych z kuchni polskiej, jak i włoskiej czy gruzińskiej doskonale smakują na ciepło oraz na zimno. Niektóre z nich można podawać z czystym barszczem czerwonym lub z sosem czosnkowym, grzybowym czy pomidorowym.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.


Klient: Zu...ik, data zakupu 03-08-2020 10:35

Klient: Zu...ik, data zakupu 12-07-2020 21:09