SKŁADNIKI
mąka PSZENNA*, kandyzowana skórka z pomarańczy* (22 %) (skórka z pomarańczy*, syrop glukozowo-fruktozowy*, cukier trzcinowy*, sok z cytryny*), MASŁO*, cukier trzcinowy*, lukier migdałowy* (MIGDAŁY*, cukier trzcinowy*, białka JAJ*, mąka ryżowa*, skrobia ryżowa*), żółtko JAJ*, naturalny zakwas* (8 %) (mąka PSZENNA*, woda), kandyzowana skórka z cytryny* (3,2 %) (skórka Z cytryny*, syrop glukozowo-fruktozowy*, cukier trzcinowy*, sok z cytryny*), miód wielokwiatowy* (1,2 %), sól morska, mielone laski wanilii bourbon*, olejek eteryczny z pomarańczy*, ekstrakt z wanilii*. (* certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Colomba to wielkanocna babka, wymyślona przez włoskiego cukiernika na początku XX wieku. Zmodyfikował on tradycyjną babkę Panettone i tak powstał przepis na tradycyjną babkę wielkanocną w kształcie gołębicy z rozłożonymi skrzydłami.
Pyszne tradycyjne włoskie ciasto nadziewane kandyzowaną skórką z pomarańczy i cytryny. Recepturę uzupełnia włoski miód z dzikich kwiatów, z charakterystycznym dla niego zapachem i aromatem. Ciasto wytwarzane jest przez ponad 50 godzin.
Aby w pełni wykorzystać smak ciasta, zaleca się jego lekkie podgrzanie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1705 kJ/406 kcal
Tłuszcz: 15 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,0 g
Węglowodany: 59 g
w tym cukry: 32 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: 7,8 g
Sól: 0,5 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, inne ORZECHY i łubin.
UWAGA
Wypiek podlegający naturalnej utracie wagi.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIO
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.