Drobno zmielona krystaliczna substancja, której używamy do słodzenia, swój smak zawdzięcza obecności sacharozy. Doskonale rozpuszcza się ona w wodzie, dlatego znajduje szerokie zastosowanie w naszych domach i w całym przemyśle spożywczym. Kiedyś występował praktycznie w jednej formie i nawet nie zastanawialiśmy się, jak jest wytwarzany. Obecnie dzięki nowoczesnym technologiom możemy pozyskiwać ekologiczny cukier z wielu roślin, a na rynku dostępnych jest wiele rodzajów tego produktu. Sprawdź naszą ofertę i zobacz jakie cukry BIO przygotowaliśmy dla Ciebie.
Cukry BIO stosujemy głównie do różnego rodzaju wypieków i deserów. Niektórzy nie wyobrażają sobie również dodania łyżeczki lub dwóch do swojej kawy, lub herbaty. Słodki smak jest dla człowieka naturalny, dlatego tak często dodajemy go do wszystkiego. Naturalny cukier to nic innego jak węglowodany proste w postaci sacharozy – jest więc podstawowym źródłem energii. W naszym sklepie ze zdrową żywnością znajdziesz produkty, które powstały z innych rodzajów roślin takie jak:
Dostępny jest także drobno zmielony cukier puder, który jest bardziej podatny na rozpuszczanie oraz posiada walory dekoracyjne – będzie doskonałą ozdobą ciast i deserów.
Nasz sklep internetowy ze zdrową żywnością oferuje Ci ekologiczne cukry powstałe wyłącznie z certyfikowanych składników. Zawsze dbamy o najwyższą jakość naszych produktów, dlatego w naszym asortymencie znajdziesz te pochodzące od zaufanych producentów zajmujących się wytwarzaniem zdrowej żywności. Przejrzyj ofertę cukrów BIO i ciesz się słodkościami w swoim domu!