wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » Żywność bezglutenowa2 » DESER PANNA COTTA (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g - AMYLON
Kategorie
Hity sklepowe
Kontakt
  • Progress
    34-300 Żywiec
    os. Młodych 1

    NIP: 553-001-54-08
  • E-mail:kontakt@bio-sklep24.pl
  • Telefon502 576 315
  • Godziny działania sklepucodziennie 24/7 wysyłki w poniedziałki, środy i piatki
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych
Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych na wskazany przeze mnie adres e-mail

 
DESER PANNA COTTA (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g - AMYLON

DESER PANNA COTTA (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g - AMYLON

AMYLON

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 11,71 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Paczkomat InPost - 11,71 zł
Przesyłka kurierska - 13,80 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan magazynowy: 264 szt

Kod EAN: 8594006668200

Cena: 3,95 zł

Cena katalogowa: 4,29 zł

Oszczędzasz: 8%

Ilość: szt
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • bezglutenowe
  • Ciastka, Ciasteczka, Desery
  • Linki (3)
  • Recenzje produktu (0)

SKŁADNIKI
suszona serwatka (z mleka)*, suszony syrop glukozowy*, skrobia kukurydziana*, substancja zagęszczająca: agar*, mielona wanilia* (1%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1) Sypką mieszankę (40 g) wsypać do 200–250 ml śmietany, dodać 1 łyżkę (20 g) cukru trzcinowego i zmiksować.                              
2) 200 ml mleka doprowadzić do wrzenia, dolać przygotowaną uprzednio mieszankę ze śmietaną i gotować ok. 1 minutę.                                                                                                             
3) Rozlać do miseczek opłukanych zimną wodą i pozostawić do zgęstnienia (ok. 2 godziny).
4) Przed podaniem deser polać sosem czekoladowym lub owocowym, można także udekorować owocami lub miętą.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 244 kJ / 58 kcal
Tłuszcz: 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 10 g
w tym cukry:  6  g
Białko: 3 g
Sól: 0,07 g

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać jaja

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Gluten – mieszanina białek roślinnych, gluteniny i gliadyny, występująca w ziarnach niektórych zbóż, np. pszenicy, żyta i jęczmienia.

Niektóre produkty spożywcze w diecie bezglutenowej można podzielić na:

  • naturalne: komosa ryżowa, amarantus, kasza jaglana, gryka, ziemniaki, bataty, ryż, kukurydza, soja, proso, fasola, groch, tapioka, chleb świętojański, mąka z orzechów, maniok;

Ciasta, ciasteczka, desery – już od samego czytania nabiera się ochoty na coś słodkiego. Ciastko w towarzystwie aromatycznej kawy lub ulubionej herbaty potrafi rozjaśnić nawet najbardziej ponury dzień i sprawić, że czujemy się po prostu lepiej. Nic tak nie rozgoni deszczowych chmur jak puszysty sernik z brzoskwiniami oblany czekoladą, kawałek szarlotki lub deser lodowy. Istnieje mnóstwo ciekawych pomysłów i przepisów na oryginalne desery i wypieki. I wcale nie trzeba być mistrzem cukiernictwa, by tworzyć prawdziwe dzieła, które pysznie smakują i zniewalają wyglądem. Nie jest też żadną tajemnicą, że upieczenie ciasta to jedno, ale druga rzecz to zadbanie o to, by prezentowało się niepowtarzalnie. Często mówi się, że jemy coś oczami. Gdy coś pięknie się prezentuje naszym oczom, tym chętniej po to sięgamy. Między innymi z tego powodu, tak istotną rolę ma odpowiednie przystrojenie wypieków i dbałość o każdy detal. Na rynku spożywczym znaleźć można przeróżne ozdoby, foremki oraz produkty, które podnoszą walory estetyczne deserów i wypieków. Jakie rozwiązania warto wprowadzić do kuchni, żeby wypieki nie tylko rozpieszczały podniebienia, ale też cieszyły oczy? Oto nasze propozycje: posypka cukrowa, polewa czekoladowa na ciasto, polewa czekoladowa do ciasta, polewa czekoladowa do tortu, polewa czekoladowa z kakao, polewa czekoladowa na sernik, barwniki spożywcze.

Pyszna polewa czekoladowa dokładnie pokrywa ciasto, a do tego jest błyszcząca i miękka. Ciemna i mocno kakaowa jest elementem, który widzimy jako pierwszy, gdy sięgamy po kawałek ciasta. Świetnie sprawdzi się również jako wykończenie deseru. Gotowa polewa posiada jedną ważną przewagę nad polewa czekoladową wykonywaną samodzielnie. W przypadku polewy gotowej nie istnieje ryzyko rozwarstwienia się tłuszczu oraz czekolady. Polewa nie jest też zbyt gęsta, posiada idealną konsystencję.

Barwniki spożywcze są to jadalne barwniki, które pozwalają przygotować produkt w różnych wariantach kolorystycznych. Wystarczy dodać niewielką ilość wybranego barwnika na przykład do biszkopta, by dowolnie zmienić jego zabarwienie. Barwić można lukier plastyczny, a także kremy do ciast i tortów. Wysoko wydajne barwniki spożywcze bardzo łatwo mieszają się z zabarwianym produktem, są intensywne i tworzą wyrazisty, jednolity kolor. Polecamy naturalne barwniki spożywcze, które znajdują się w ofercie naszego BioSklepu. Są one barwione sproszkowanym koncentratem z czerwonego buraka, kurkumy lub spiruliny. Poza właściwościami barwiącymi posiadają cechy smakowe, zapachowe i odżywcze. Różnią się od tych syntetycznych, wysoko przetworzonych barwników, które budzą uzasadnione zastrzeżenia wśród konsumentów. W syntetycznych barwnikach bowiem stosowane są często azotowe związki chemiczne oraz inne związki uzyskiwane na drodze chemicznej modyfikacji. Dla przykładu, barwniki azotowe, po przedostaniu się do organizmu człowieka ulegają przemianie w rakotwórcze związki aminowe. Coraz więcej można przeczytać o zagrożeniach, które wynikają ze spożycia barwników syntetycznych, dlatego tak ważna staje się świadoma konsumpcja. Naturalne barwniki spożywcze natomiast najczęściej pozyskuje się wykorzystując ekstrakcję surowców roślinnych, takich jak liście, korzenie, kwiaty lub owoce. Producenci sięgają czasami również po surowce zwierzęce oraz barwniki pochodzące z alg, niektórych rodzai grzybów i pleśni. Naturalne barwniki spożywcze mogą posiadać właściwości prozdrowotne. Za przykład niech posłuży barwiąca na pomarańczowo-żółty kolor kurkumina, która charakteryzuje się właściwościami przeciwzapalnymi oraz przeciwutleniającymi (antynowotworowymi).

Do przygotowywania smacznych tortów i wypieków przydatne są kompozycje zapachowe nazywane aromatami spożywczymi. Najczęściej spotykane są aromaty spożywcze w płynie oraz aromaty spożywcze w proszku. Ich użycie nadaje niepowtarzalny smak i zapach. Najpopularniejsze są aromaty do ciast. Jako dodatki do żywności nadają się też do podkreślenia aromatu koktajli, lodów czy mlecznych deserów. Aromaty spożywcze gdzie kupić? Zobacz nasz BioSklep!

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.