wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Herbaty BIO » HERBATA ZIELONA KUKICHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA
Kategorie
Hity sklepowe
Kontakt
  • Progress
    34-300 Żywiec
    ul. Browarna 47

    NIP: 553-001-54-08
  • E-mail:kontakt@bio-sklep24.pl
  • Telefon502 576 315
  • Godziny działania sklepucodziennie 24/7 wysyłki w poniedziałki, wtorki, środy, czwartki i piątki
HERBATA ZIELONA KUKICHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA-1

HERBATA ZIELONA KUKICHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA

11 osób kupiło 15 produktów

Dostępność: Dostępny

Koszt wysyłki: od 14,80 zł

Stan magazynowy: 104 szt

Kod EAN: 5904730935739

Kraj pochodzenia składników: Japonia

Cena: 36,45 zł

Brak zmiany ceny produktu w ciągu ostatnich 30 dni

Ilość: szt
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
  • Historia zakupów (11)
SKŁADNIKI
Zielona herbata kukicha* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Kukicha to zielona herbata, której skład w całości tworzą gałązki i łodygi liści – te części herbacianych krzewów, których nie znajdziemy w innych herbatach. Stąd też jej nazwa: „kuki” w języku japońskim oznacza łodygę lub patyk. Kukicha powstaje przy okazji produkcji innych zielonych herbat kiedy blaszki liści są oddzielane od pozostałych elementów. Jej smak przez to jest zdecydowanie inny: delikatniejszy, słodszy i lekko orzechowy. Dzięki znikomej zawartości kofeiny kukicha świetnie nadaje się do picia dla dzieci, kobiet w ciąży i o późnych porach dnia. Z tego względu jest też, razem z hojichą, często rekomendowaną herbatą w diecie makrobiotycznej. Kukicha posiada też wysoką zawartość relaksującej teaniny. Teanina w liściach w procesie fotosyntezy zmienia się w taniny, które dają „gorzkawy” posmak w herbacie. Ponieważ fotosynteza nie zachodziw łodygach, mają one naturalną wysoką zawartość teaniny. Moya Kukicha to najwyższej jakości kukicha, która powstaje w procesie produkcji matchy kiedy liście i łodygi są odseparowywane od arachy (blaszki liści herbaty – półprodukt matchy). W odróżnieniu od zwykłej kukichy jest bardzo delikatnie prażona (dużo krócej niż hojicha). Dzięki temu uzyskuje silniejszy aromat i ciemniejszy żółto-brązowy kolor.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ilość herbaty: 3 g na 250 ml. Czas parzenia: 2-3 min. Temperatura parzenia: 80-90 stopni Celsjusza.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)

WEGAŃSKI: WEGAŃSKI

Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIO

WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.


Klient: Ka...ak, data zakupu 28-02-2024 13:41

Klient: Łu...ej, data zakupu 08-10-2021 10:54

Klient: Do...t], data zakupu 09-09-2021 01:42

Klient: Ad...s], data zakupu 24-05-2021 23:53

Klient: Kr...[], data zakupu 21-05-2021 15:06

Klient: WĘ...ET, data zakupu 18-05-2021 00:22

Klient: Ka...[], data zakupu 14-05-2021 21:37

Klient: Ro...[], data zakupu 18-04-2021 19:56

Klient: Ju...c], data zakupu 08-05-2020 09:15

Klient: Ma...ek, data zakupu 06-05-2020 19:57

Klient: Na...w], data zakupu 01-05-2020 16:45

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu