wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » Inne 2 » żywe kultury bakterii
Kategorie
Hity sklepowe
Nasze nowości
Kontakt
  • Progress
    34-300 Żywiec
    os. Młodych 1

    NIP: 553-001-54-08
  • E-mail:kontakt@bio-sklep24.pl
  • Telefon502 576 315
  • Godziny działania sklepucodziennie 24/7 wysyłki w poniedziałki, wtorki, środy i piatki
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych
Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych na wskazany przeze mnie adres e-mail

 

żywe kultury bakterii

Czym są żywe kultury bakterii? To pałeczki kwasu mlekowego, które nazywane są także probiotykami i traktowane są jako żywe mikroorganizmy. Większość bakterii bytujących w naszym organizmie zasiedla układ pokarmowy, w tym jelita. Skład flory bakteryjnej ma niebagatelny wpływ na na zdrowie lub chorobę organizmu właściciela. To dlatego w naszej codziennej diecie tak ważną rolę odgrywają szczepy żywych kultur bakterii. Pomagają one przywrócić i utrzymać równowagę mikrobioty, czyli flory bakteryjnej. Bardzo często skład i ilość pozytywnych bakterii zamieszkujących przewód pokarmowy ulega zaburzeniu podczas terapii antybiotykami, przy nawracających infekcjach lub przy chorobach autoimmunologicznych. Takie zaburzenie flory jelitowej szybko staje się zauważalne, ponieważ często objawia się dolegliwościami pokarmowymi, alergicznymi, jak również osłabieniem ogólnym organizmu. Dlatego tak ważny jest bilans między dobrymi, a złymi bakteriami oraz ich równowaga. Wybrane szczepy bakterii probiotycznych można przyjmować dodając je do kefiru lub jogurtu. Tego rodzaju zakwaski cechują się najwyższą świeżością, znakomitym smakiem, a co najważniejsze dostarcza kultur bakterii o wysokiej aktywności. Domowy jogurt przygotowany według instrukcji daje gwarancję naturalności produktu. Te wyselekcjonowane, szlachetne bakterie kwasu mlekowego po spożyciu nie giną lecz żywe przedostają się do jelita grubego, gdzie osiedlają się i namnażają. Liczba korzyści wynikających z ich spożywania jest bardzo długa. Poza doprowadzeniem organizmu do stanu równowagi, żywe kultury bakterii zmniejszają wzdęcia, zatwardzenia oraz nadmierne zbieranie się gazów w zespole jelita drażliwego. Zapobiegają występowaniu chorób alergicznych, atopii, a ponadto wpływa na dobre funkcjonowanie układu nerwowego, poprawiając samopoczucie. Bakterie kwasu mlekowego są całkowicie bezpieczne i są dobrze tolerowane przez większość ludzi. Jednak w przypadku osób ze skrajnie obniżoną odpornością przed zastosowaniem należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem.

 

Zachęcamy do zapoznania się z ofertą BioSklepu!


 
Dodatkowe opcje przeglądania
Zakres cen od do
Tylko nowości
Tylko promocje