wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Kakao i karob

Kakao i karob

KAKAO NISKOTŁUSZCZOWE W PROSZKU BIO 280 g - TERRA ETICA-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
CZEKOLADA DO PICIA CHAI BIO 200 g - DIET-FOOD-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
CZEKOLADA DO PICIA O SMAKU POMARAŃCZY BIO 200 g - DIET-FOOD-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
CZEKOLADA DO PICIA O SMAKU WANILII BIO 200 g - DIET-FOOD-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
CZEKOLADA DO PICIA Z CHILI BIO 200 g - DIET-FOOD-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
CZEKOLADA DO PICIA KETO BIO 200 g - DIET-FOOD-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
KAKAO W PROSZKU O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI TŁUSZCZU BIO 200 g - DIET-FOOD-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
KAROB NIEPRAŻONY BIO (SUROWIEC) (20 kg)-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
CZEKOLADA DO PICIA HOT WINTER FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 250 g - BECKS COCOA-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
CZEKOLADA DO PICIA WANILIOWA FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 250 g - BECKS  COCOA-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
KAKAO CRIOLLO W PROSZKU FAIR TRADE BEZGLUTENOWE BIO 250 g - BECKS COCOA-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
CZEKOLADA DO PICIA CYNAMONOWA FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 250 g - BECKS COCOA-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
CZEKOLADA DO PICIA MOKKA FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 250 g - BECKS COCOA-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
CZEKOLADA DO PICIA FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 250 g - ALTERNATIVA-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
KAKAO W PROSZKU FAIR TRADE BEZGLUTENOWE BIO 150 g - ALTERNATIVA-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka

Karob – inna nazwa to mączka chleba świętojańskiego, guma karobowa. Jest to naturalnego pochodzenia emulgator, wykorzystywany głównie do produkcji wyrobów cukierniczych. Powstaje w procesie zmielenia nasion znajdujących się w strąkach drzewa chlebowca świętojańskiego. Dostępny jest korab w proszku (również korab w proszku bezglutenowy) oraz w formie melasy. Ze względu na to, że korab posiada właściwości stabilizujące i żelujące, czyli zagęszczające często dodawany jest do: polew, lukrów, lodów, dżemów, galaretek czy marmolad. Guma karobowa posiada aromat, przywodzący na myśl kakao. Dzięki temu traktowana jest często jako dobry zamiennik dla czekolady i kakao. Mączka chleba świętojańskiego ma swoje zastosowanie także w produkcji środków odchudzających. Jest bezpieczna dla zdrowia i nie wywołuje groźnych skutków ubocznych. Carobella to kolejny produkt wytworzony z użyciem karobu. Jest to krem do smarowania pieczywa o delikatnych smaku i zapachu kawy, który można wykorzystać też do deserów i ciast.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu