wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Żywność bezglutenowa » KASZKA RYŻOWO - JAGLANA INSTANT BEZGLUTENOWA BIO 200 g - APOTHEKE
Kategorie
Hity sklepowe
Kontakt
  • Progress
    34-300 Żywiec
    ul. Browarna 47

    NIP: 553-001-54-08

  • E-mail:kontakt@bio-sklep24.pl
  • Telefon502 576 315
  • Godziny działania sklepucodziennie 24/7 wysyłki w poniedziałki, wtorki, środy, czwartki i piątki
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych
Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych na wskazany przeze mnie adres e-mail

 
KASZKA RYŻOWO - JAGLANA INSTANT BEZGLUTENOWA BIO 200 g - APOTHEKE-1
Super promocja

KASZKA RYŻOWO - JAGLANA INSTANT BEZGLUTENOWA BIO 200 g - APOTHEKE

APOTHEKE
5 osób kupiło 5 produktów

Dostępność: Dostępny

Koszt wysyłki: od 14,79 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Paczkomat InPost - 14,79 zł
Przesyłka kurierska - 14,80 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan magazynowy: 118 szt.

Kod EAN: 8595178219610

Cena: 8,17 zł

Cena katalogowa: 9,39 zł

Oszczędzasz: 13%

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • bezglutenowe
  • Kasze Bio
  • Recenzje produktu (0)
  • Historia zakupów (5)

SKŁADNIKI
ekstrudowany ryż* 58,5%, ekstrudowane proso* 39%, cytrynian magnezu, cytrynian wapnia, witamina B1, witamina D (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Bezglutenowa kaszka odpowiednia dla dzieci powyżej 3 lat. Zawiera wapń, który potrzebny jest do utrzymania zdrowych kości i zębów. Witamina D pomaga w prawidłowym wchłanianiu i wykorzystaniu wapnia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1502 kJ / 356 kcal
Tłuszcz: 3,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 72,7 g
w tym cukry: 1,2 g
Białko: 8,5 g
Sól: 0,016 g
Wapń: 250 mg (31% *RWS)

Magnez: 125 mg (33% *RWS)

Witamina B1: 1 mg (91% *RWS)

Witamina D: 2 µg (40% *RWS)

*RWS = referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000kcal)

UWAGA
Objętość produktu może się znacznie różnić w zależności od partii, ale deklarowana waga jest gwarantowana. Różnice te wynikają z technologii.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kaszkę zalać gorącym mlekiem lub wodą, wymieszać i odstawić na 2-3 minuty. Nie gotować!

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI

Certyfikat bio: jest

BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)

WEGAŃSKI: WEGAŃSKI

BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)

Kraj Producenta: Czechy

Osoby z nietolerancją na gluten, czyli mieszaninę białek roślinnych oraz gluteniny i gliadyny, która występuje w niektórych
zbożach, muszą szczególnie dbać o swoją dietę i wykluczać z niej wiele produktów. Podobnie jest w przypadku osób
zmagających się z celiakią - chorobą zapalną jelita cienkiego, które muszą unikać produktów zbożowych. W naszym
sklepie ze zdrową żywnością znajdziecie produkty, które urozmaicą dietę każdego kto z jakiś powodów musi wykluczyć ze
swojego jadłospisu gluten.
Bio artykuły spożywcze
Najważniejszy jest dla nas naturalny skład - wszystkie polecane przez nas artykuły pochodzą od sprawdzonych
producentów zdrowej żywności. W naszym sklepiku online uzupełnicie swoje zapasy m.in. o pyszne i lekkie przekąski:
wafle ryżowe z gorzką czekoladą, chipsy kukurydziane, sojowe produkty na deser, pyszne pasty warzywne na kanapki
czy boczek w kostce, z którego wyczarujesz pyszne danie obiadowe. Produkty te pozbawione są białka zbożowego, które
mogłyby niekorzystnie wpływać na samopoczucie i zdrowie osób z nietolerancją.

Kasza to podstawa tzw. piramidy żywieniowej, kasze należy spożywać codziennie, wszelkiego rodzaju kasze korzystnie wpływają na utrzymanie prawidłowego bilansu energetycznego i witaminowego organizmu.

Wartości odżywcze kaszy ekologicznej są lepsze niż np.: makaronu, ryżu  lub  ziemniaków. Są bogate w skrobie, która w naturalny sposób powoli rozkłada się w organizmie na glukozę – ta z kolei potrzebna jest do pracy mózgu i wszystkich innych komórek.

Kasze od wieków są podstawą zdrowej kuchni. Należą do produktów zbożowych, a więc są głównym źródłem energii tak bardzo potrzebnej do działania ludzkiego organizmu. Codzienna porcja „jagieł” czy „krup” przez stulecia była podstawą egzystencji naszych przodków. Niektóre kasze mogą być podstawą zdrowego śniadania (kasza jaglana, kasza manna) albo sałatki (kuskus). Są znakomitym dodatkiem do zup i drugich dań (kasza pęczak, kasza kukurydziana).  Kasze niepodzielnie królowały na staropolskich stołach aż do XVII wieku, do czasu kiedy to prym przejęły ziemniaki przywiezione z Austrii.
 

Kasze – co należy o nich wiedzieć? Są smaczne oraz bardzo zdrowe. Z ich dodatkiem można przygotować sycące, lekkostrawne i niedrogie danie. Kasze dostarczają dużej ilości skrobi, dzięki czemu uznaje się je za produkty o wysokiej wartości energetycznej. Ponadto są doskonałym źródłem białka, błonnika pokarmowego, składników mineralnych oraz witamin, na przykład witamin z grupy B. Kiedyś kasze były dużo bardziej rozpowszechnione i częściej wykorzystywane w kuchni. Wyparte przez ziemniaki, zaczęły być spożywane coraz rzadziej. A to błąd, ponieważ kasze mają działanie prozdrowotne. Pomagają w walce z nadwagą, miażdżycą, zaparciami, cukrzycą oraz nowotworami. Która kasza jest najzdrowsza? Najlepiej wybrać taką, która odpowiada nam najbardziej. Każda odmiana kaszy to cenna skarbnica zdrowia. Do wyboru jest cała gama kasz, wśród nich kasze bezglutenowe. Różnią się smakiem oraz zawartością cennych składników. Jakie są rodzaje kasz? Oto niektóre z nich:

Kasza jaglana – otrzymywana jest z całych ziaren prosa. Jest bezglutenowa i ma działanie zasadotwórcze. Uznawana jest za jedną z najzdrowszych kasz. Posiada niewiele skrobi, za to dużo białka oraz krzemu, dzięki czemu pozytywnie wpływa na kondycję kości i stawów. Polecana dla alergików i osób cierpiących na niedokrwistość. Świetnie komponuje się z różnego rodzaju mięsem oraz z mlekiem. Dania z kaszy jaglanej to na przykład: kotlety z kaszy jaglanej, naleśniki z kaszy jaglanej, budyń z kaszy jaglanej lub ciasto z kaszy jaglanej. Kasza jaglana kalorie – w 100 gramach jest ich około 350. Jak gotować kaszę jaglaną? Przed ugotowaniem należy przelać kaszę obficie wodą zimną, następnie gorącą. 1 szklankę kaszy jaglanej gotujemy w 2,5 szklanki wody, do momentu aż kasza wchłonie wodę. Odstawiamy w ciepłe miejsce, na przykład zawijamy garnek z kaszą w koc na około 1 godzinę.

Kasza gryczana niepalona lub kasza gryczana palona – pyszna kasza bez glutenu. Wytwarzana jest z nasion gryki. Wręcz doskonała dla osób odchudzających się, ponieważ ma właściwości wspomagające regulację glukozy we krwi. Poza tym poprawia odporność organizmu, reguluje gospodarkę hormonalną oraz ma potencjalne działanie przeciwnowotworowe. Dostarcza lizyny, która jest aminokwasem niezbędnym w procesie budowania białek oraz wspomaga kondycję psychiczną. Dania z kaszy gryczanej: kotlety z kaszy gryczanej, gołąbki z kaszą gryczaną, pierogi z kaszą gryczaną, kasza z warzywami lub chleb z kaszy gryczanej. Kasza gryczana kalorie – w 100 gramach jest ich około 95. Jak ugotować kaszę gryczaną na sypko? Gotować należy w niewielkiej ilości wody – na 1 szklankę kaszy wystarczy 1,75 szklanki wody, do której można dodać 1 łyżkę masła, oleju lub smalcu. Do zagotowanej, lekko osolonej wody, dodać tłuszcz, a następnie wsypać kasze. Gotować na małym ogniu około 7 minut, do momentu wchłonięcia wody przez kasze. Odstawić w ciepłe miejsce na około 30 minut.

Kasza bulgur – ten rodzaj kaszy otrzymywany jest z ziaren pszenicy durum. Durum z kolei jest najbardziej wartościową odmianą pszenicy, dzięki czemu produkty na bazie durum są zdrowsze niż te uzyskiwane na bazie zwykłej pszenicy. Jest to kasza zawierająca gluten. Odmiana bulgur świetnie wspomaga prawidłową pracę układu sercowo-naczyniowego, gdyż zawiera potas, magnez, wapń i sód. Dzięki zawartości żelaza i kwasu foliowego wspiera leczenie anemii. Kasza bulgur dania: kasza bulgur z pieczonymi warzywami, sałatka z kaszą bulgur czy ciasto bananowe z bulgurem. Kasza bulgur kalorie - w 100 gramach jest ich około 85. Jak gotować kaszę bulgur? 1 szklankę kaszy gotujemy w 2,5 szklanki wody. Wrzucamy na wrzącą, lekko osoloną wodę i gotujemy około 7 minut. Po zdjęciu z ognia, kaszę pozostawia się do spęcznienia.

Nasz sklep ze zdrową żywnością poleca  wspaniałe smaki które można znaleźć również w kaszach, takich jak:

Kasza manna – niezwykle pożywna, lekkostrawna kasza pszenna. Doskonała dla dzieci i niemowląt.

Kasza kuskus – uzyskiwana z pszenicy durum. Wystarczy zalać ją gorącą wodą, by nadawała się do spożycia. Bardzo dobrze sprawdza się w sałatkach.

Kasza kukurydziana, kaszka kukurydziana – bezglutenowa i lekkostrawna, idealna nie tylko dla dorosłych, ale i dla dzieci.

Inne polecane kasze: kasza pęczak, kasza orkiszowa, kasza perłowa, kasza quinoa, kaszka ryżowa bezglutenowa. Polecamy w BioSklep!

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.


Klient: GU...pl, data zakupu 20-11-2020 11:44

Klient: Ma...er, data zakupu 07-11-2020 16:20

Klient: Ol...ka, data zakupu 31-08-2020 21:09

Klient: Ag...ka, data zakupu 17-08-2020 21:40

Klient: Ma...ka, data zakupu 27-06-2020 11:03