wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » Kremy orzechowe, czekolad., słonecznikowe, tahina 2 » KREM KOKOSOWY BEZGLUTENOWY BIO 350 g - COSMOVEDA
Kategorie
Hity sklepowe
Kontakt
  • Progress
    34-300 Żywiec
    os. Młodych 1

    NIP: 553-001-54-08
  • E-mail:kontakt@bio-sklep24.pl
  • Telefon502 576 315
  • Godziny działania sklepucodziennie 24/7 wysyłki w poniedziałki, środy i piatki
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych
Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych na wskazany przeze mnie adres e-mail

 
KREM KOKOSOWY BEZGLUTENOWY BIO 350 g - COSMOVEDA

KREM KOKOSOWY BEZGLUTENOWY BIO 350 g - COSMOVEDA

Koszt wysyłki: od 11,71 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Paczkomat InPost - 11,71 zł
Przesyłka kurierska - 13,80 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan magazynowy: 38 szt

Kod EAN: 4032108169040

Cena: 24,14 zł

Cena katalogowa: 25,98 zł

Oszczędzasz: 7%

Ilość: szt
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Kremy
  • Recenzje produktu (0)

SKŁADNIKI

krem z kokosa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)


OPIS

Produkt bezglutenowy.
Odpowiedni dla wegan.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 2860 kJ / 710 kcal

Tłuszcz (g): 69 g

W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 60,3 g

Węglowodany (g): 6 g

W tym cukry (g): 5,4 g

Białko (g): 7,1 g

Sól (g): 0,05 g

 

ZALECANE WARUNI PRZECHOWYWANIA

W temperaturze powyżej 25°C krem upłynnia się, nie stanowi to wady produktu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, 1-2 godziny przed użyciem wyjąć z lodówki. Zużyć w ciągu 6-8 tygodni.

Słodki, pyszny krem o idealnej konsystencji może mieć wiele smacznych zastosowań. Doskonały do zjedzenia na kanapce lub jako dodatek do ciast, lodów czy do przełożenia tortu. Mając pod ręką gotowy krem można wyczarować smakowite ciasto czekoladowe z kremem, ciasto orzechowe z kremem, babeczki czy biszkopt przekładany kremem. Krem czekoladowy do tortu można przygotować we własnej kuchni wykorzystując do tego kakao i czekoladę. Niektóre gospodynie potrafią też samodzielnie wyczarować domową nutellę czy nutellę ze śliwek. Tak przygotowane kremy są tak pyszne, że trudno się im oprzeć. Ich wspaniały smak pomaga przetrwać gorsze chwile, a dzięki zawartości czekolady poprawiają samopoczucie.

Jak zrobić krem orzechowy samodzielnie w domu? Aby uzyskać około 300 ml kremu orzechowego potrzebne jest 80 gram orzechów laskowych, 200 ml słodzonego mleka skondensowanego, 90 gram czekolady gorzkiej oraz jakieś 3 łyżki miodu, ewentualnie syropu z agawy. Na wstępie orzechy laskowe należy podprażyć. Można to zrobić na patelni lub w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni. Po obraniu z brązowych skórek, orzechy studzi się. Zimne orzechy miksuje się za pomocą na przykład malaksera na płynną masę – powstaje z nich masło, a następnie gładki, oleisty płyn. Mleko skondensowane razem z gorzką czekoladą oraz miodem podgrzewa się na niewielkim ogniu aż do połączenia wszystkich składników. Jeszcze ciepłą mieszankę połączyć z przygotowaną wcześniej masą orzechową. Wszystko razem zmiksować na gładką masę, przełożyć do odpowiednich pojemniczków i pozostawić do stężenia. Po krótkim czasie można się zajadać przepysznym kremem.

Gdy brakuje czasu na domowe eksperymenty, można wykorzystać gotowy, kupny krem, który niczym nie ustępuje temu zrobionemu samodzielnie. Warto zwrócić uwagę, by kupowane kremy były przygotowane z wyselekcjonowanych, najwyższej jakości składników oraz aby nie zawierały w swoim składzie tłuszczu palmowego. Ten utwardzany, często pochodzący z niecertyfikowanych upraw olejowca, zawiera duże ilości szkodliwych dla organizmu tłuszczy trans.

BioSklep oferuje szeroki asortyment różnego rodzaju kremów orzechowych, czekoladowych czy słonecznikowych. Zawierają one w swoim składzie wyłącznie certyfikowane składniki ekologiczne i naturalne dodatki smakowe, dzięki czemu są zdrowszą alternatywą dla wszelkich, przepełnionych szkodliwymi komponentami i cukrem kremów dostępnych na sklepowych półkach. W tym dziale polecamy produkty, takie jak: krem orzechowo-czekoladowy, krem migdałowy, krem z pestek dyni, krem z orzeszków ziemnych, krem kokosowo-migdałowy, krem z orzechów nerkowca, krem z orzechów makadamia, krem z kasztanów jadalnych, krem z prażonych pestek słonecznika, puree z pistacji, tahina, krem ze słodkich pestek moreli i migdałów oraz kremy daktylowe. Tak szeroka oferta to prawdziwa gratka nawet dla największych łasuchów.

Czy jest tahina? Tahina, tahini, czy też inaczej mówiąc pasta sezamowa to ciekawy rodzaj kremowej pasty. Choć jej nazwa brzmi nieco egzotycznie, powstaje z prostych składników, a jej przygotowanie nie jest skomplikowane. Pasta wytwarzana jest w wyniku ucierania, mielenia i ugniatania ziaren sezamu, które najczęściej są wcześniej prażone. Konsystencja tahiny jest nieco oleista. Jest to wynikiem dużej zawartości tłuszczu w ziarnach sezamu. Z tego powodu po zakupie gotowej pasty sezamowej można zauważyć rozwarstwienie się tłuszczu oraz masy sezamowej. Nie jest to niczym niepokojącym, a normalnym zjawiskiem. Tahini przed spożyciem wystarczy dokładnie zamieszać do połączenia się warstw. Ten oryginalny krem gości w kuchniach alternatywnych, takich jak kuchnia wegetariańska. Wykorzystywany jest często jako dodatek lub składnik hummusu. Daniom wegetariańskim pasta sezamowa nadaje charakteru i ciekawego smaku, przywodzącego ma myśl smaki orientu. Każdy, kto lubi smak sezamu pokocha tą pastę od pierwszego spróbowania. Czuć w niej lekki posmak orzechowy i lekko wyczuwalną goryczkę. Można ją dodać do dipów, dressingów i sosów.

Zapraszamy do zakupu kremów w BioSklepsklep ze zdrową żywnością, w którym dbamy o Twoje zdrowie!

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.