Musztarda to wytrawny sos, który powstaje z ziaren gorczycy. Cały proces polega na namoczeniu ziaren, odpowiednim ich zmiażdżeniu i rozdrobnieniu, a następnie w zależności od receptury wymieszaniu z octem, białym winem i wodą. W ten sposób powstaje przyprawa, która gości na naszych stołach od lat. Towarzyszy nam podczas każdego grillowania i jako składnik sosów i dipów. Czy oprócz charakterystycznego smaku posiada również właściwości zdrowotne? Produkty ekologiczne z naszego sklepu to doskonały sposób, aby się o tym przekonać.
Musztarda BIO potraf urozmaicić i podkreślić smak wielu potraw. Idealnie sprawdza się w połączeniu z wędlinami i mięsem. Użyta w marynatach sprawia, że staje się ono bardziej kruche. Również wiele sosów może powstawać na bazie musztardy BIO a każda sałatka zyska na jej niewielkim dodatku. Wiele rodzajów różni się od siebie smakiem i aromatem, przez co możemy dobrać najbardziej nas satysfakcjonujące właściwości.
Ziarna gorczycy są doskonałym źródłem przeciwutleniaczy witamin oraz minerałów. Czyni to z musztardy BIO produkt, który warto spożywać jeśli zależy nam na utrzymaniu odpowiedniej kondycji naszego organizmu. Bogata jest w magnez, selen, mangan, fosfor żelazo, oraz wiele witamin. Jest również nisko kaloryczna, co nie jest częstą cechą podobnych sosów. Każda musztarda BIO w naszym sklepie ze zdrową żywnością wyprodukowana została z naturalnych składników i bez dodatków sztucznych konserwantów. Zamawiaj tylko zdrowe i naturalne produkty online – BioSklep24.