wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Mąki i skrobie BIO » Mąki zbożowe - z glutenem » Mąka z płaskurki BIO
Kategorie
Hity sklepowe
Kontakt
  • Progress
    34-300 Żywiec
    ul. Browarna 47

    NIP: 553-001-54-08
  • E-mail:kontakt@bio-sklep24.pl
  • Telefon502 576 315
  • Godziny działania sklepucodziennie 24/7 wysyłki w poniedziałki, wtorki, środy, czwartki i piątki
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 

Mąka z płaskurki BIO

Dodatkowe opcje przeglądania
Zakres cen od do
Tylko nowości
Tylko promocje
MĄKA Z PŁASKURKI BIO 400 g - NIRO-1

MĄKA Z PŁASKURKI BIO 400 g - NIRO

9,74 zł
  • Producent: NIRO
  • Dostępność: Dostępny
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka

Płaskurka to jeden z  najstarszych gatunków pszenicy znany ludzkości. Zakłada się, że w czasach początków polskiego rolnictwa uprawiano właśnie to zboże. Przez lata zapomniane i niedoceniane, obecnie wraca do łask i staje się coraz bardziej popularne. Wszystko za sprawą wielu wartościowych składników odżywczych oraz makro i mikroelementów. Sprawdź jakie zastosowanie w postaci mąki z płaskurki BIO możesz znaleźć dla tego starożytnego zboża w swojej kuchni.

Mąka z płaskurki BIO – poznaj zboże naszych przodków

Mąka z płaskurki BIO zawiera duże ilości magnezu i wapnia. Nie ustępuje też tej wytworzonej z tradycyjnej pszenicy w dużej zawartości białka, posiadając jednocześnie niższą kaloryczność. Jednak cechą, którą góruje zdecydowanie nad mąką pszenną, jest bardzo wysoka zawartość błonnika. Ten prozdrowotny składnik ułatwia trawienie, dzięki czemu mąka z płaskurki jest zdecydowanie lepiej przyswajalna. Jeżeli dodamy do tego sporą ilość witamin z grupy B oraz β-glukanów, które korzystnie wpływają na poziom cholesterolu we krwi i poprawiają krążenie, otrzymujemy produkt, który w znaczącym stopniu poprawi jakość naszej diety.

Ekologiczna mąka z płaskurki – zastosowanie w kuchni

Mąka z płaskurki w kuchni sprawdzi się w większości przypadków równie dobrze jak tradycyjna mąka pszenna. W przypadku wypieków może wnieść charakterystyczne nuty miodowego zapachu i lekko orzechowego posmaku. Dzięki dużej zawartości kwasu mlekowego stanowić będzie doskonałą bazę na zakwas do chleba. Poznaj mąki z płaskurki BIO dostępne w naszym sklepie ze zdrową żywnością. W twojej kuchni na pewno znajdzie się miejsce na tak wyśmienity produkt. Zapraszamy – BioSklep24.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu