Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.
Wśród naturalnych i bio produktów coraz większym zainteresowaniem cieszy się makaron z ciecierzycy. Makaron z ciecierzycy BIO jest produktem:
Jak sama nazwa wskazuje do jego produkcji wykorzystywana jest ciecierzyca, a właściwie mąka uzyskana z ciecierzycy. Makaron z mąki z ciecierzycy jest naturalny i dietetyczny, a co oczywiście najważniejsze – należy do zdrowej żywności, która wspiera naturalne procesy odżywcze w organizmie.
Ciecierzycę i makaron z niej uzyskany można wykorzystać do przyrządzenia wielu ekologicznych i naturalnych dań. Świetnie sprawdza się w takich potrawach jak: zupy, sałatki, zapiekanki czy pasty(makaron spaghetti z ciecierzycy). Makaron z mąki z ciecierzycy ma wysoką wartość energetyczną stąd potrawy go zawierające są naturalnie pożywne, bo utrzymują uczucie sytości na długo. Producent tego ekologicznego makaronu ma w ofercie różne rodzaje makaronu z ciecierzycy na przykład: makaron spaghetti z ciecierzycy, penne, nitki i inne.
Do dużej ilości wody (tak, aby makaron swobodnie w niej pływał), wrzącej oraz lekko osolonej z dodatkiem odrobiny oliwy wsypać makaron (nie przerywając procesu wrzenia). Gotować około od 6 do 8 minut aż do miękkości lub 4 do 5 minut, jeśli zależy nam na tak zwanym efekcie al dente. Ważne jest, aby nie przekroczyć zalecanego czasu gotowania! Po upływie czasu odcedzić, przelać ciepłą wodą i rozkoszować się wyjątkowym smakiem makaronu z ciecierzycy.
Wartości odżywcze makaronu z ciecierzycy BIO w 100 g to kolejno:
Wartość energetyczna: około 100 kalorii
Tłuszcz: 5,9 g - w tym kwasy nasycone 1,1 g
Węglowodany: 44,3 g - w tym cukry 2,3 g
Błonnik: 15,5 g
Białko: 18,5 g
Sól: 0,09 g
Produkt jest ekologiczny i naturalny. Jeszcze dziś sprawdź korzystne hurtowe ceny w naszym sklepie internetowym ze zdrową żywnością i zamów online.