wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » Wszystkie2 » MAKARON (Z CIECIERZYCY) RURKA PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g - FABIJAŃSCY
Kategorie
Hity sklepowe
Kontakt
  • Progress
    34-300 Żywiec
    os. Młodych 1

    NIP: 553-001-54-08
  • E-mail:kontakt@bio-sklep24.pl
  • Telefon502 576 315
  • Godziny działania sklepucodziennie 24/7 wysyłki w poniedziałki, wtorki, środy i piatki
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych
Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych na wskazany przeze mnie adres e-mail

 
MAKARON (Z CIECIERZYCY) RURKA PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g - FABIJAŃSCY
Super promocja

MAKARON (Z CIECIERZYCY) RURKA PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g - FABIJAŃSCY

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,71 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Paczkomat InPost - 12,71 zł
Przesyłka kurierska - 14,80 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan magazynowy: 154 szt

Kod EAN: 5902811254205

Cena: 12,13 zł

Cena katalogowa: 13,79 zł

Oszczędzasz: 12%

Ilość: szt
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • makarony i kuskus
  • Recenzje produktu (0)

SKŁADNIKI
mąka z ciecierzycy*, woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania. Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 14-16  min, al. dente 9  min (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź i przelej wodą.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1297 kJ / 310 kcal
Tłuszcz: 5,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 44 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 16 g
Białko: 19 g
Sól: 0,09 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI

Certyfikat bio: jest

BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)

WEGAŃSKI: WEGAŃSKI

BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)

Kraj Producenta: Polska

Kuskus co to jest? Kuskus – jest to lekkostrawna kasza wywodząca się z Afryki północnej. Zyskała popularność w ostatnich latach, głównie ze względu na wyjątkowy smak, łatwość przygotowania i właściwości zdrowotne. Kasza kuskus przypomina nieco makaron. Otrzymuje się ją z mąki pszennej durum. Ma charakterystyczną postać małych granulek w kolorze żółtym. Dawniej uzyskiwano ją z prosa. Na rynku dostępny jest także kuskus kukurydziany. Kuskus idealnie nadaje się do dań obiadowych, a także do deserów. Kuskus jak gotować? Aby kasza ta nadawała się do spożycia wystarczy zalać ją wrzącą wodą i pozostawić na dosłownie kilka minut. Sprawdzone i smaczne dania z kuskusem to na przykład: sałatka z kuskusem, kuskus z warzywami, kuskus z kurczakiem, papryka faszerowana kuskusem, kuskus z tuńczykiem, kuskus z łososiem oraz kuskus z cukinią. Świetnie smakuje również kuskus na słodko.

Kasza kuskus czy jest zdrowa? Ten rodzaj kaszy posiada dużą zawartość składników odżywczych. Wśród nich prym wiodą: żelazo, sód, wapń, witaminy z grupy B, fosfor oraz błonnik. Kuskus właściwości – to przede wszystkim lekkostrawność, dzięki czemu nie obciąża ona układu pokarmowego. Ta cecha kuskusu sprawia, że z powodzeniem mogą po nią sięgać osoby starsze, kobiety w ciąży oraz dzieci. Składniki odżywcze zawarte w kaszy kuskus poprawiają pracę mózgu i wspierają układ nerwowy. Kuskus kalorie – 100 gram tej kaszy dostarczy około 360 kalorii. Można ja ocenić jako zdrowe jedzenie.

Gdy brakuje czasu, a ma się ochotę na smaczny, szybki i zarazem niebanalny obiad warto sięgnąć po makarony. Proste i efektowne dania z makaronem w roli głównej są sycące i różnorodne. Rodzaje makaronów mogą przyprawiać o zawrót głowy - jest ich tak wiele, że każdy bez problemu znajdzie coś dla siebie. Wśród nich najbardziej znane to: penne, rurka, muszle, świderki, spaghetti, fusilli, nitki, krajanka, kolanka, wstążki, spirelli, farfalle, lasagne, gnocchi i tagliatelle. Każdy rodzaj makaronu ma swoje przeznaczenie, ale mimo to większość z nich sprawdzi się zarówno w daniach lżejszych, jak i cięższych. Co kryje się pod niektórymi z nazw makaronów?

Farfalle – jest to makaron w kształcie kokardki, który wyglądem może przypominać motyla. Ten rodzaj makaronu idealnie komponuje się z pomidorami, mięsem oraz śmietaną. Gdy w potrawie decydujemy się na makaron farfalle, nie rozdrabniajmy za bardzo składników sosu, z jakim go podajemy.

Fusilli – ten rodzaj makaronu ma kształt skręconych świderków i doskonale nadaje się do sałatek, zup czy mięsnych sosów. Sprawdza się też w daniach, które trzeba odgrzać przez spożyciem.

Lasagne – ta odmiana makaronu ma postać płaskich płatów o różnej długości i szerokości. Nazwą lasagne określa się również potrawę, do której przygotowania używany jest ten makaron. Smacznie smakuje w zapiekankach z mięsem, serem i pomidorami.

Penne – bardzo popularny rodzaj makaronu, który kształtem przypomina skośną rurkę, pustą w środku. Wytwarza się go z pszenicy durum, jak również z kukurydzy i z ryżu. Penne idealnie pasuje jako dodatek do zup i zapiekanek. Sprawdzi się też w sałatkach oraz w gulaszu.

Tagliatelle – kształt tej odmiany makaronu przypomina wstążkę, dlatego często jest tak nazywany. Doskonale pasuje do różnego rodzaju sosów i często wykorzystywany jest w kuchni jako zamiennik tradycyjnego makaronu spaghetti.

Gnocchi – pojedyncze gnocchi kształtem przywodzi na myśl nasze rodzime kopytka w wersji mini. Bardzo dobrze smakują z mięsem, z pesto lub z sosem pomidorowym.

BioSklepsklep ze zdrową żywnością w swojej ofercie poleca makarony w oryginalnych wersjach, takie jak: makaron z groszku zielonego, makaron z białej gryki, makaron z ryżu białego, makaron kukurydziany, makaron z ryżu brązowego, makaron owsiany, makaron gryczany, makaron orkiszowy, makaron ryżowy razowy, makaron semolinowy, makaron żytni razowy, makaron z ciecierzycy, makaron sojowy, makaron pełnoziarnisty, makaron jaglany, makaron z zielonej soi, makaron z czerwonej soczewicy, makaron z płaskurki oraz makaron z samopszy. Wiele z takich makaronów ciężko znaleźć na sklepowych półkach. Do makaronów polecamy sos pomidorowy passata.

 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.