Spora część populacji cierpi na nietolerancję glutenu, czyli białka występującego głównie w pszenicy i innych zbożach. Składnik ten może u niektórych może wywoływać niepożądane reakcje organizmu, a w przypadku Celiakii może być nawet niebezpieczny dla układu pokarmowego. Tym osobom zaleca się stosowanie diety bezglutenowej, co przekłada się na konieczność odstawienia wielu produktów bardzo często i chętnie stosowanych w kuchni. W dzisiejszych czasach nie jest to jednak tak duży problem. W naszym sklepie ze zdrową żywnością znajdziesz wiele naturalnych odpowiedników takich jak mąki bezglutenowe BIO. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą tej kategorii.
Jeżeli musimy wyeliminować z diety szkodliwy dla nas gluten, niezbędne będzie znalezienie zastępstwa dla wszelakiego zboża. Nasz sklep przygotował szeroką ofertę mąk bezglutenowych BIO wykonanych z produktów niezawierających tego składnika takich jak:
Mąki bez glutenu charakteryzują się większa kruchliwością i są mniej pulchne, dlatego trzeba z nich korzystać trochę inaczej niż z tych tradycyjnych. Zapewniają jednak charakterystyczny smak i zapach w zależności od tego, z czego zostały przygotowane. Pozwoli nam to na wile udanych eksperymentów w kuchni w celu nadania daniom i wypiekom niezwykłych właściwości.
Mąki bezglutenowe BIO pozwolą Ci dodać do swojej diety wiele wartościowych składników odżywczych. Nasze produkty zostały starannie wyselekcjonowane, dlatego oferujemy tylko mąki najwyższej jakości pochodzące ze składników z certyfikowanych ekologicznych upraw. Polecamy sięgnąć po nie nie tylko z przymusu – to doskonały wybór dla Ciebie i całej Twojej rodziny.