Kimchi to tradycyjna potrawa kuchni koreańskiej w postaci pikantnych sfermentowanych warzyw, najczęściej kapusty pekińskiej. W Polsce zyskuje coraz większą popularność i znajdziemy je już w większości restauracji serwujących kuchnię azjatycką. Sprawdź, jak sam możesz wykorzystać to orientalne danie do urozmaicenia swojej diety. Poszerz swoje horyzonty kulinarne dzięki produktom z naszego sklepu ze zdrową żywnością. Poznaj właściwości i zalety ekologicznego Kimchi BIO.
Kimchi BIO to symbol kuchni i kultury koreańskiej. Przeciętny mieszkaniec Korei Południowej zjada nawet 20 kg tego przysmaku rocznie. Tradycyjny przepis przez lata przekazywany z pokolenia na pokolenie zaczął niedawno zdobywać uznanie na całym świecie. Podstawą kimchi jest kapusta pekińska z dodatkiem marchwi i pora uzupełnione licznymi przyprawami i różnymi dodatkami. Dzięki temu w naszej ofercie znajdziesz przeróżne produkty różniące się smakiem, aromatem oraz poziomem ostrości. Porównać ją możemy do naszej kiszonej kapusty, jednak w orientalnej odmianie. Koreańczycy zachwalają również niezwykłe zdrowotne właściwości tej potrawy i mają w tym względzie całkowitą rację. Znajdziemy tu dużą ilość witamin A, B1, B2 oraz C, a także żelazo, wapń i selen.
W naszym sklepie ze zdrową żywnością znajdziesz różnego rodzaju kimchi w słoiczkach o różnej pojemności. Nasza szeroka oferta pozwoli Ci poznać orientalne smaki i znaleźć swój ulubiony produkt. W naszym asortymencie posiadamy wyłącznie kimchi BIO pochodzenia naturalnego, wytwarzane z certyfikowanych ekologicznych składników. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą tej kategorii – zasmakuj w orientalnej kuchni razem z nami.