wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Pieczywo » MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z ZIARNAMI BEZGLUTENOWA BIO 600 g - BIOVEGAN
Kategorie
Hity sklepowe
Kontakt
  • Progress
    34-300 Żywiec
    ul. Browarna 47

    NIP: 553-001-54-08

  • E-mail:kontakt@bio-sklep24.pl
  • Telefon502 576 315
  • Godziny działania sklepucodziennie 24/7 wysyłki w poniedziałki, wtorki, środy, czwartki i piątki
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych, podany przez Państwa adres email będzie wykorzystywany w celach marketingowych produktów bio-sklep24.pl
Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych na wskazany przeze mnie adres e-mail, zgoda może być cofnięta w każdym czasie poprzez wysłanie maila z rezygnacją.

 
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z ZIARNAMI BEZGLUTENOWA BIO 600 g - BIOVEGAN-1

MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z ZIARNAMI BEZGLUTENOWA BIO 600 g - BIOVEGAN

BIO VEGAN

Dostępność: Dostępny

Koszt wysyłki: od 14,79 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Paczkomat InPost - 14,79 zł
Przesyłka kurierska Inpost - 14,80 zł
Przesyłka kurierska DPD - 17,80 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan magazynowy: 66 szt.

Kod EAN: 4005394287736

Cena: 21,45 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
SKŁADNIKI
płatki OWSIANE* (bezglutenowe), nasiona słonecznika*, siemię lniane*, siemię lniane mielone*, pestki dyni*, płatki jaglane*, nasiona szałwii hiszpańskiej* - chia (Salvia Hispanica), sól, białko słonecznika*, łuski babki płesznik*, kolendra*, koper włoski*, kminek* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Ekologiczna mieszanka do wypieku chleba z zawartością 57 % nasion.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Potrzebujesz: 480 ml wody, 6 łyżek (60 ml) octu (np. octu jabłkowego), formę do pieczenia (20 cm lub 25 cm), drewnianą łyżkę, opcjonalnie: pestki/nasiona do posypania

1. Rozgrzać piekarnik do 190 °C z termoobiegiem lub 210°C z funkcją grzania góra/dół. Dobrze nasmarować formę do pieczenia. Teraz zagotować 480 ml wody.
2. Mieszankę chlebową włożyć do miski, zalać wrzątkiem, a następnie octem i dokładnie wymieszać drewnianą łyżką.
3. Po minucie ponownie dobrze wymieszać ciasto.
4. Teraz włóżyć ciasto do posmarowanej tłuszczem formy, mocno docisnąć, a następnie wygładzić.
5. Pozwolić, aby ciasto napęczniało w formie do pieczenia przez 30 minut.
6. Piec chleb przez 75 minut z termoobiegiem lub 85 minut z funkcją grzania góra/dół w nagrzanym piekarniku.
7. Przed spożyciem pozwolić chlebowi ostygnąć na ruszcie.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g (po przygotowaniu z octem jabłkowym)
Wartość energetyczna: 1317 kJ/316 kcal
Tłuszcz: 19 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
Weglowodany: 21 g
tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 8,9 g
Białko: 11 g
Sól: 0,87 g

UWAGA
Ocet służy wyłącznie do utrwalenia chleba, dzięki czemu dłużej zachowuje świeżość. Zapach i smak octu znikną podczas pieczenia.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.

WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI

Certyfikat bio: jest

BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)

WEGAŃSKI: WEGAŃSKI

BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)

Kraj Producenta: Niemcy

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.


Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu