wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Pieczywo » MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z ŻURAWINĄ BEZGLUTENOWA BIO 450 g - POPCROP
Kategorie
Kontakt
  • Progress
    34-300 Żywiec
    ul. Browarna 47

    NIP: 553-001-54-08

  • E-mail:kontakt@bio-sklep24.pl
  • Telefon502 576 315
  • Godziny działania sklepucodziennie 24/7 wysyłki w poniedziałki, wtorki, środy, czwartki i piątki
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych, podany przez Państwa adres email będzie wykorzystywany w celach marketingowych produktów bio-sklep24.pl
Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych na wskazany przeze mnie adres e-mail, zgoda może być cofnięta w każdym czasie poprzez wysłanie maila z rezygnacją.

 
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z ŻURAWINĄ BEZGLUTENOWA BIO 450 g - POPCROP-1

MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z ŻURAWINĄ BEZGLUTENOWA BIO 450 g - POPCROP

1 osoba kupiła 1 produkt

Dostępność: Dostępny

Koszt wysyłki: od 14,79 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Paczkomat InPost - 14,79 zł
Przesyłka kurierska Inpost - 14,80 zł
Przesyłka kurierska DPD - 15,80 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan magazynowy: 91 szt.

Kod EAN: 5907652545093

Kraj pochodzenia składników: -

Cena: 14,83 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
  • Historia zakupów (1)

SKŁADNIKI
płatki owsiane bezglutenowe*, mąka owsiana bezglutenowa*, siemię lniane*, płatki teff*, chia - nasiona szałwii hiszpańskiej* (Salvia hispanica), słonecznik*, suszona żurawina* 5 % (suszona żurawina*, koncentrat soku jabłkowego*, olej słonecznikowy*), babka jajowata*, pestki dyni*, sól himalajska (*certyfikowany składik ekologiczny)

OPIS
Wegański chleb, który jest źródłem białka oraz jest bogaty w błonnik, żelazo, magnez, fosfor i cynk.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g  
Wartość energetyczna: 1647 kJ / 395 kcal
Tłuszcz: 17 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
Węglowodany: 37 g
w tym cukry: 5,5 g   
Białko: 13 g
Sól: 1,0 g
Żelazo: 4,8 mg (34 %)**
Magnez: 192 mg (51 %)**
Fosfor: 447 mg (64 %)**
Cynk: 3,5 mg (35 %)**
Wapń: 179 mg (22 %)**
Potas: 461 mg (23 %)**
[** dzienna referencyja wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)]

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzać piekarnik do 190 stopni Celsjusza
2. Foremkę (keksówkę 10 x 20 cm) wyłóżyć papierem do pieczenia
3. Przygotować dużą miskę i przesypać do niej mieszankę
4. Dolać 450 ml mocno gazowanej wody i intensywnie wymieszać
5. Wymieszane ciasto od razu przełożyć do przygotowanej foremki
6. Włożyć do piekarnika i piec przez 1,5 godziny
7. Po upieczeniu wyjąć chleb z foremki, owinąć bawełnianą ściereczką i pozostawić do całkowitego wystudzenia

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed bezpośrednim dostępem promieni słonecznych.

WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI

Kraj Producenta: Polska

BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)

WEGAŃSKI: WEGAŃSKI

BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)

Certyfikat bio: jest

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.


Klient: Ma...ka, data zakupu 10-09-2021 17:10

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu