wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Octy » Octy balsamiczne

Octy balsamiczne

OCET ARONIOWY BIO 250 ml - DELIKATNA (ZAKWASOWNIA)-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
OCET BUKIET RÓŻ BIO 250 ml - DELIKATNA (ZAKWASOWNIA)-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
OCET LAWENDOWY BIO 250 ml - DELIKATNA (ZAKWASOWNIA)-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
OCET ŻURAWINOWY BIO 250 ml - DELIKATNA (ZAKWASOWNIA)-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
OCET RYŻOWY GENMAI SU BIO 250 ml - LIMA-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
OCET MALINOWY ŻYWY 330 ml - PROSTO ZE WSI-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
OCET SPIRYTUSOWY 10 % BEZGLUTENOWY BIO 500 ml - BIO FOOD-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
OCET BALSAMICZNY Z MODENY FILTROWANY BIO 500 ml - ALCE NERO-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
OCET BALSAMICZNY Z MODENY PREMIUM FILTROWANY BIO 250 ml - ALCE NERO-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
KREM NA BAZIE OCTU BALSAMICZNEGO Z MODENY (GLAZE) BIO 150 ML - ALCE NERO-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka

Tradycyjny ocet balsamiczny produkowany jest według oryginalnej włoskiej receptury w Modenie na południu tego kraju. To tam wymyślili odpowiedni proces, dzięki któremu mogli użyć dużych zasobów winogron do produkcji octu. Odpowiednio dobrany czas fermentacji i zastosowanie świeżych ziół i dodatków powoduje, że efekt końcowy zachwyca smakiem i aromatem. Sprawdź, jak możesz urozmaicić swoje dania z pomocą octu balsamicznego.

Naturalne octy balsamiczne – tradycyjny produkt z Włoch

Ocet balsamiczny to produkt fermentacji octowej zagęszczonego moszczu winogronowego, który poddany zostaje długotrwałemu dojrzewaniu w drewnianych beczkach. Jest to produkt regionalny i  tylko produkowany oryginalnymi metodami z lokalnych szczepów winogron może być nazywany tradycyjnym octem balsamicznym. Występuje w dwóch odmianach: jasnej, produkowanej z białych winogron i szlachetnej długo leżakowanej ciemnej. Fantastycznie nadaje się jako składnik sosu i dodatek do sałatek. To tak używany jest głównie przez Włochów, ale posiada dużo szersze zastosowanie w kuchni. Dzięki łagodnemu smakowi może być podawany bezpośrednio na danie i nie zdominuje jego smaku.

Ekologiczne octy balsamiczne – jakie mają właściwości

W skład octu balsamicznego wchodzą między innymi kwasy: octowy, jabłkowy i winny. Ich obecność sprawia, że ocet wykazuje właściwości bakteriobójcze i odkażające. Nie posiada dużo cukru ani kalorii a regularnie spożywany zmniejsza ryzyko wystąpienia miażdżycy i obniża poziom złego cholesterolu. Zastosowanie znajdzie w wielu dietach i stylach gotowania. W naszym sklepie ze zdrową żywnością znajdziesz certyfikowane tradycyjne produkty pochodzące ze słonecznej Italii. Już dziś zamów najwyższej klasy naturalny ocet balsamiczny –Bio-sklep24.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu