wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Oleje, oliwy BIO » OLEJ KOKOSOWY BEZWONNY BIO 670 ml - BIO FOOD
Kategorie
Hity sklepowe
Kontakt
  • Progress
    34-300 Żywiec
    ul. Browarna 47

    NIP: 553-001-54-08

  • E-mail:kontakt@bio-sklep24.pl
  • Telefon502 576 315
  • Godziny działania sklepucodziennie 24/7 wysyłki w poniedziałki, wtorki, środy, czwartki i piątki
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych
Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych na wskazany przeze mnie adres e-mail

 
OLEJ KOKOSOWY BEZWONNY BIO 670 ml - BIO FOOD-1
Nowość

OLEJ KOKOSOWY BEZWONNY BIO 670 ml - BIO FOOD

BIO FOOD
1 osoba kupiła 1 produkt

Dostępność: Dostępny

Koszt wysyłki: od 14,79 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Paczkomat InPost - 14,79 zł
Przesyłka kurierska - 14,80 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan magazynowy: 90 szt.

Kod EAN: 5904730051415

Cena: 24,39 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • oleje
  • Recenzje produktu (0)
  • Historia zakupów (1)

SKŁADNIKI

ekologiczny olej kokosowy z pierwszego tłoczenia, tłoczony na gorąco


OPIS

Zaletą ekologicznego oleju kokosowego rafinowanego jest brak zapachu i wyższa temperatura spiekania, dzięki temu olej ten jest bardziej uniwersalny i ma szersze zastosowanie w kuchni wszędzie tam, gdzie zależy nam na niezmienionym smaku potraw. Doskonały do domowych wypieków jako zamiennik margaryny, a także do produkcji wegańskich smalczyków.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna: 3700 kJ / 900 kcal

Tłuszcz: 99,9 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 90 g

Węglowodany: 0 g

w tym cukry: 0 g

Białko: 0 g

Sól: 0 g


UWAGA
Zestalanie się oleju w temperaturze pokojowej jest jego cechą naturalną i nie wpływa na jakość produktu


ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać  w temp. 4°C







WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI

Certyfikat bio: jest

WEGAŃSKI: WEGAŃSKI

BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)

Kraj Producenta: Polska

Natura dostarcza nam wiele cennych dóbr. Jest bogata w nasiona, pestki, ziarna i owoce, pełne oleistych soków. Człowiek pozyskuje z nich oleje i oliwy. Oleje wytwarzane z roślin dzielą się na oleje rafinowane i oleje tłoczone na zimno. Oleje rafinowane są olejami oczyszczonymi i nadają się do smażenia, szczególnie głębokiego. Oleje tłoczone na zimno posiadają najwyższą jakość i są pełne wartości odżywczych. Nie nadają się do podgrzewania. Jakie oleje są najbardziej rozpowszechnione?

Olej rzepakowy – bardzo popularny, zaliczany do olejów półschnących. Gdy tłoczony jest na zimno jest pełen kwasów jednonienasyconych, które obniżają poziom cholesterolu we krwi. Posiada witaminy D, A, K i E.

Olej słonecznikowy – równie popularny co olej rzepakowy. Można wykorzystać go do sałatek. Wzbogaca potrawy w kwas linolowy oraz w witaminę E. Należy unikać podgrzewania oleju słonecznikowego do temperatury powyżej 100 stopni Celsjusza. Najlepszy jest olej słonecznikowy tłoczony na zimno.

Olej lniany – tłoczony jest na zimno z nasion lnu zwyczajnego. Olej lniany co zawiera? Olej z siemienia lnianego zawiera kwasy Omega 3, 6 i 9 oraz nasycone kwasy tłuszczowe. Olej lniany właściwości. Składniki w nim zawarte działają przeciwzakrzepowo i są budulcem komórek organizmu, jak również tkanki mózgowej. Wiele osób używa olej lniany na włosy, ponieważ korzystnie wpływa na ich wygląd. Inni piją olej lniany na czczo, by jeszcze lepiej wykorzystać jego prozdrowotne działanie. Olej lniany w kosmetyce również znalazł swoje miejsce. To absolutny hit w walce ze skórą trądzikową.

Oliwa z oliwek – ten wyjątkowy tłuszcz pozyskuje się z drzewa oliwkowego. Miażdży się całe oliwki, łącznie z pestkami, a następnie wytłacza się z nich oliwę. Najlepsza oliwa z oliwek to oliwa extra virgin, uzyskiwana w tłoczeniu na zimno. Oliwa z oliwek właściwości. Do głównych właściwości należy jej wpływ hamujący rozwój miażdżycy. Obniża poziom złego cholesterolu, jednocześnie podwyższając poziom tego dobrego. Zawiera przeciwutleniacze i witaminę E. Moc innych witamin i służących zdrowi składników decyduje o jej dużej popularności. Z drzewa oliwkowego uzyskuje się także olej z oliwek do smażenia.

Olej z orzeszków ziemnych – ma szerokie zastosowanie z kuchni azjatyckiej. Charakteryzuje się orzechowym smakiem. Osoby uczulone na orzechy powinny stosować go z ostrożnością. Najzdrowszy jest wtedy, gdy wytłacza się go na zimno.

Olej z orzechów włoskich – coraz popularniejszy rodzaj oleju, który posiada mocny i zdecydowany smak orzechów włoskich przełamany nutką karmelu. Doskonale nadaje się do różnego rodzaju sałatek, ciast czy naleśników.

Olej z pestek dyni – olej nadaje się do długiego przetrzymywania w lodówce. Jest lekkostrawny o orzechowym smaku i aromacie. Wzbogaci smak sosów i zup. Pełen dobroczynnych kwasów i cennych witamin.

Olej arganowy – wyjątkowo cenny olej tłoczony z owoców arganii żelaznej. Posiada właściwości poprawiające krążenie krwi, a także wspomaga naturalną odporność organizmu. Dodany do dania wzbogaci je o orzechowy smak.

Olej z miąższu awokado – jest to olej tłoczony na zimno, pełen nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witaminy E. Jego mocno zielony kolor i orzechowy smak świetnie komponuje się z sałatkami warzywnymi i owocowymi.

Olej z nasion czarnuszki – pozyskiwany w procesie tłoczenia nasion czarnuszki siewnej. Posiada lekko gorzki smak oraz mocny, korzenny aromat. Bogaty w biotynę i nasycone kwasy tłuszczowe. Poleca się go w stanach osłabienia oraz po radioterapii.

Olej kokosowy – inaczej nazywany masłem kokosowym, ponieważ w temperaturze pokojowej przypomina ścięty, biały tłuszcz. Dzięki odporności na działanie wysokiej temperatury polecany jest do smażenia i pieczenia. Może być używany również jako balsam do ciała lub balsam do masażu.

Olej z konopi – leczniczy olej z konopi jest tłoczony na zimno z nasion konopi siewnej. Można dodawać go na przykład do ziemniaków, kasz, jak również do sałatek i surówek.

W świecie oliw i olejów polecamy: olej sałatkowy, masło klarowane ghee, olej z ostropestu, tłuszcz kakaowy w krążkach, olej z nasion szałwii hiszpańskiej, olej do potraw orientalnych, olej z prażonych migdałów (olej migdałowy), olej z pestek moreli, olej z pestek dzikiej róży, olej z lnianki (rydzowy), olej z owoców rokitnika, olej z nasion wiesiołka oraz olej z nasion marchwi.

Godna uwagi jest też seria skierowana do kobiet i dzieci: olej dla mam bio, olej junior bio, olej kobieta dojrzała. Polecamy!

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.


Klient: An...ek, data zakupu 20-09-2020 19:00