wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » Orzechy, migdały, kasztany, pestki, wiórki kokos. 2 » ORZESZKI ZIEMNE PRAŻONE BEZ SOLI BIO 150 g - BIO PLANET
Kategorie
Hity sklepowe
Kontakt
  • Progress
    34-300 Żywiec
    os. Młodych 1

    NIP: 553-001-54-08
  • E-mail:kontakt@bio-sklep24.pl
  • Telefon502 576 315
  • Godziny działania sklepucodziennie 24/7 wysyłki w poniedziałki, wtorki, środy i piatki
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych
Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych na wskazany przeze mnie adres e-mail

 
ORZESZKI ZIEMNE PRAŻONE BEZ SOLI BIO 150 g - BIO PLANET
Super promocja

ORZESZKI ZIEMNE PRAŻONE BEZ SOLI BIO 150 g - BIO PLANET

BIO PLANET

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,71 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Paczkomat InPost - 12,71 zł
Przesyłka kurierska - 14,80 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan magazynowy: 500 szt

Kod EAN: 5907814662026

Cena: 5,53 zł

Cena katalogowa: 6,29 zł

Oszczędzasz: 12%

Ilość: szt
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • bakalie
  • Linki (3)
  • Recenzje produktu (0)

SKŁADNIKI
orzeszki ziemne prażone bez soli* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS

Ekologiczne orzeszki ziemne, prażone, nie solone, zwane arachidowymi, należą do roślin strączkowych. Dla zwiększenia strawności orzeszków, należy je dokładnie pogryźć. Polecane jako smaczna przekąska. Doskonale sprawdzają się również jako dodatek do past, sałatek owocowych, deserów oraz ciast.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 2541 kJ / 613 kcal

Tłuszcz - 48 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 6,8 g

Węglowodany - 14  g

w tym cukry - 4,0 g

Białko - 27 g

Sól - 0,05 g

Zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu.

 

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy, sezam, soję.

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Pod nazwą 'bakalie' kryje się cała gama suszonych i kandyzowanych owoców. Orzechy, migdały, pestki dyni, kokos.

Tym, za co szczególnie doceniamy bakalie jest ich wyjątkowa różnorodność smaku oraz dowolność w przygotowywaniu potraw.

Bakalie, które mamy przyjemność sprzedawać są produktami, pochodzącymi z upraw ekologicznych, wszystkie posiadają certyfikat uprawy ekologicznej. W ich smaku zawarte jest wszystko to co zdrowe i smaczne.

Orzechy, migdały, kasztany jadalne, pestki i wiórki kokosowe. Co je łączy? To wyśmienite przekąski, które są zdrowe i pożywne. Solidny dziadek do orzechów rozłupie różnej wielkości orzechy, pomagając dostać się do ich jadalnej części pełnej białka, zdrowego tłuszczu i błonnika. Ciasto z orzechami czy ciasto z jabłkami i orzechami to kuszące propozycje na wykorzystanie cudownych produktów, jakimi są bakalie. Jakie rozróżniamy rodzaje orzechów?

Orzechy włoskie – dostarczają najszlachetniejszego tłuszczu i pełnowartościowego białka. Osoby, które nie jadają mięsa, ani ryb zachęcane są do sięgania po te orzechy w celu uzupełnienia białka oraz cennych dla organizmu kwasów Omega-3. Orzech włoski jest wysokokaloryczny, mimo to pomaga zrzucić zbędne kilogramy. Dużym powodzeniem cieszy się nalewka z orzecha włoskiego, pomocna w dolegliwościach trawiennych oraz żołądkowych.

Orzechy nerkowca – smakowite i odżywcze. Chociaż podobnie jak pozostałe orzechy dostarczają sporej ilości kalorii, nie należy ich eliminować nawet w redukcyjnej diecie. Zawierają szereg witamin i minerałów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Zalecane są zwłaszcza w depresji oraz w problemach z koncentracją i pamięcią.

Orzechy brazylijskie – działają bardzo pozytywnie na pracę mózgu. Ze względu na zawartość selenu w orzechach brazylijskich są cenione szczególnie w diecie mężczyzn. Już jedna porcja tych orzechów może wpłynąć na poprawę profilu lipidowego w organizmie.

Orzechy laskowe – spośród innych orzechów wyróżnia je duża zawartość witaminy E, nazywanej witaminą płodności i młodości. Owoce leszczyny wspomogą także walkę z oponką oraz wzmocnią zęby i kości. Warto jeść orzechy laskowe na mocne nerwy, poprawę pamięci oraz w okresach zmęczenia psychicznego i stresu.

Orzechy arachidowe – inaczej orzechy ziemne, to nic innego jak cieszące się popularnością fistaszki. Przebijają inne rodzaje orzechów pod względem ilości białka. Uważa się je również za doskonały afrodyzjak. Jednak niektóre osoby mogą mieć nadwrażliwość na orzeszki ziemne. Po zjedzeniu orzechów u takich osób może wystąpić reakcja alergiczna.

Orzechy pekan – orzechy o maślanym, delikatnym i nieco słodkim smaku. Są kopalnią przeciwutleniaczy, odpowiadających za redukcję stresu oksydacyjnego w organizmie człowieka. Chronią więc komórki i tkanki przed ewentualnymi uszkodzeniami związanymi ze stresem. Zawarte w orzechach pekan nienasycone kwasy tłuszczowe, działają korzystnie na zdrowie.

Orzechy pistacjowe – inaczej po prostu pistacje. W sprzedaży często można spotkać pistacje prażone. Ich cechą charakterystyczną są karotenoidy o działaniu wspierającym pracę oczu i plamki żółtej. Mają mnóstwo potasu, dlatego spożywane regularnie poprawiają funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego. Świetne dla diabetyków, ponieważ posiadają niski indeks glikemiczny.

Orzechy piniowe – być może nie każdy wie, że orzechy piniowe to inaczej mówiąc nasiona pewnej odmiany sosny. Bardzo dobrze uzupełniają dania wegańskie w witaminy i minerały. Można dodawać je do koktajli owocowych albo zajadać jako samodzielną przekąskę. To sprawdzone źródło energii, ze względu na znaczną zawartość białka.

Do zyskujących popularność orzechów zaliczyć można też orzechy makadamia oraz czarny orzech.

Gdy nie sposób zdecydować się na jedną odmianę orzechów można sięgnąć po mieszankę studencką, która zawiera miks składników. W niektórych mieszankach znaleźć można poza różnymi orzechami: pestki dyni, migdały blanszowane, migdały mielone, płatki migdałowe, pestki słonecznika, plastry kokosowe lub chipsy kokosowe.

W ekologicznym świecie zdrowej żywności wykorzystywane są wszelkie dobra natury. Korzystne wartości mają na przykład niedocenione, często po prostu wyrzucane pestki moreli, pestki arbuza, pestka awokado czy pestki wiśni. Niektóre oleje uzyskiwane są z tej niepozornej rzeczy, jaką jest pestka. Jest to dla przykładu: olej z pestek dyni, olej z pestek malin, olej z pestek moreli, olej z pestek winogron, olej ze słodkich migdałów lub wyciąg z pestek grejpfruta. To niesamowite, jak wiele możemy czerpać ze świata natury, który kompleksowo nas żywi i o nas dba!

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.