SKŁADNIKI
ryż biały*, sól, woda. (*certyfikowany składnikekologiczny)
OPIS
Papier ryżowy służy głównie do przyrządzenia SUMMER rolls (ruloniki wypełnione farszem z surowych składników, niepoddanych obróbce cieplnej) lub spring rolls (ruloniki wypełnione farszem i smażone na gorącym tłuszczu do uzyskania złotawego odcienia i odpowiedniej chrupkości).
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Pokrój nadzienie w cienkie paski
2. Umieść arkusz papieru ryżowego w gorącej (nie wrzącej) wodzie aż zmięknie i stanie się giętki (ok. 20-30 sekund)
3. Wyjmij arkusz z wody
4. Umieść nadzienie na środku arkusza
5. Zawiń do góry boki i dół arkusza
6. Zawiń całość, aby stworzyć zgrabny kształt rolki
Propozycja nadzienia
paski lub plastry marchwi, cebuli dymki, papryki, ogórka, awokado, papryki chili, kiełki fasoli, mango, kolendry, mięty, makaronu ryżowego, imbiru, krewetek
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1433 kJ/345 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 83 g
w tym cukry: 0,4 g
Błonnik: 0,8 g
Białko: 2,7 g
Sól: 2,4 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIO
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.
Klient: Re...1], data zakupu 16-10-2023 16:44
Klient: Ba...0], data zakupu 19-03-2021 22:02
Klient: Ka...1], data zakupu 22-02-2021 10:25
Klient: Be...2], data zakupu 18-12-2020 08:54
Klient: ST...KO, data zakupu 11-10-2020 16:24
Klient: Ag...h], data zakupu 10-10-2020 11:14
Klient: Ag...ka, data zakupu 10-07-2020 10:32
Klient: Ka...j., data zakupu 10-07-2020 07:43