wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » Żywność bezglutenowa2 » PASTA WARZYWNA Z DYNIĄ I IMBIREM BEZGLUTENOWA BIO 135 g - ALLOS
Kategorie
Hity sklepowe
Kontakt
  • Progress
    34-300 Żywiec
    os. Młodych 1

    NIP: 553-001-54-08
  • E-mail:kontakt@bio-sklep24.pl
  • Telefon502 576 315
  • Godziny działania sklepucodziennie 24/7 wysyłki w poniedziałki, wtorki, środy i piatki
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych
Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych na wskazany przeze mnie adres e-mail

 
PASTA WARZYWNA Z DYNIĄ I IMBIREM BEZGLUTENOWA BIO 135 g - ALLOS
Polecamy

PASTA WARZYWNA Z DYNIĄ I IMBIREM BEZGLUTENOWA BIO 135 g - ALLOS

ALLOS

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,71 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Paczkomat InPost - 12,71 zł
Przesyłka kurierska - 14,80 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan magazynowy: 322 szt

Kod EAN: 4016249118280

Cena: 8,21 zł

Cena katalogowa: 8,78 zł

Oszczędzasz: 6%

Ilość: szt
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • bezglutenowe
  • Pasty warzywne
  • Linki (1)
  • Recenzje produktu (0)

SKŁADNIKI
dynia* (46%), marchew* (14%), nasiona słonecznika*, olej słonecznikowy*, cebula* (7%), syrop z agawy*, koncentrat soku z cytryny*, koncentrat soku pomarańczowego*, skrobia ziemniaczana*, sól morska, biały ocet balsamiczny* (ocet winny biały*, skoncentrowany moszcz winogronowy*), cebula w proszku*, imbir w proszku* (0,5%), olej z pestek dyni*  (0,5%), substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, gałka muszkatołowa*, kurkuma* (*składnik ekologiczny)

OPIS
Gęsta pasta z dynią i imbirem. Idealna do pieczywa.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 810 kJ / 196 kcal
Tłuszcz - 16,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,8 g
Węglowodany - 8,8 g
w tym cukry - 6,2 g
Błonnik - 2,2 g
Białko - 3,0 g
Sól - 1,5 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Gluten – mieszanina białek roślinnych, gluteniny i gliadyny, występująca w ziarnach niektórych zbóż, np. pszenicy, żyta i jęczmienia.

Niektóre produkty spożywcze w diecie bezglutenowej można podzielić na:

  • naturalne: komosa ryżowa, amarantus, kasza jaglana, gryka, ziemniaki, bataty, ryż, kukurydza, soja, proso, fasola, groch, tapioka, chleb świętojański, mąka z orzechów, maniok;
Modyfikowanie codziennej diety w celu podniesienia jej walorów zdrowotnych to wysiłki godne pochwały. W takiej sytuacji często największe wyzwanie stanowią pomysły na zdrowe śniadania. Z czym przygotować kanapki jeśli chcemy ograniczyć lub wyeliminować wędliny i sery na rzecz produktów roślinnych? Zdrowsze kanapki to połączenie różnych składników, dzięki czemu są one nie tylko zdrowsze, ale również świetnie smakują. Do urozmaicenia kanapek sprawdzą się pasty warzywne oraz pasta mięsno-warzywna. Przygotowanie past kanapkowych jest wygodne, ponieważ nie wymaga dużego nakładu pracy, ani środków finansowych. Gotowe pasty równie dobrze można kupić w sklepie ze zdrową żywnością. Wybór jest bardzo duży. Pasty mogą być elementem śniadania jedzonego w zaciszu domowym lub śniadania na wynos – do pracy, do szkoły, na wycieczkę. Jeśli pastę warzywną przygotowujesz samodzielnie w domu, z powodzeniem można to zrobić dzień wcześniej, dzięki czemu smaki staną się wyrazistsze. Niezaprzeczalną zaletą past warzywnych wykonanych własnoręcznie lub zakupionych u sprawdzonych dostawców jest ich wysoka jakość. Warzywne pasty do chleba powinny składać się ze składników służących zdrowiu oraz poprawiających samopoczucie. Dobrze jeśli ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu i jest proste. Dobry smak pasty daje radość z jedzenia i motywuje, by trzymać się zdrowych nawyków. Pasta warzywna może powstać na bazie papryki, ciecierzycy, kalafiora i wielu innych warzyw. Taką pastę można położyć na kanapkę lub wykorzystać jako dodatek do naleśników, krakersów czy wytrawnych gofrów. Pasta warzywna do kanapek powinna smakować zarówno dzieciom, jak i dorosłym. W tym celu warto wybierać pasty z ulubionymi warzywami i dodatkami. Pasta warzywna na kanapki może mieć też formę pasztetu. Pasztet warzywny, na przykład pasztet warzywny z cieciorką łatwo rozsmarowuje się na kromce. Smaczna pasta warzywna do chleba to także pasta słonecznikowa. Obok past, takich jak: pasta z fasoli, pasta z tofu, pasta z pieczonego bakłażana czy pasta z papryki, pasta słonecznikowa jest niemal w całości zrobiona ze słonecznika. Niedocenione nasiona słonecznika wyśmienicie smakują w wersji prażonej. Dodaje się je do wegetariańskich pasztetów. Namoczone nasiona słonecznika z łatwością można blendować. Pozostawione na noc do namoczenia ziarna są zadatkiem do smacznej pasty. Wystarczy dodać do nich ulubione dodatki, razem zblendować, by otrzymać miseczkę pełną smakowitej, zdrowej pasty. Kremowa pasta ze słonecznika doskonale komponuje się z garścią świeżych ziół, z suszonymi pomidorami lub czosnkiem. Aby przełamać mdły posmak mielonych ziaren słonecznika należy do pasty obowiązkowo dodać sok z cytryny. Z kolei dodatek odrobiny świeżej wody pomoże uzyskać optymalną konsystencję pasty. Pasta warzywna przepis, pasta słonecznikowa przepisy – gdzie znaleźć? Wpisz frazę w wyszukiwarkę internetową, a otrzymasz podane na tacy, gotowe przepisy na pasty warzywne do chleba. Produktem roślinnym, który doskonale wzbogaca dietę jest też paprykarz wegetariański lub paprykarz z kaszą jaglaną. Zaletą tej smakowitej pasty jest zawartość białka o wysokiej wartości biologicznej, które pozytywnie wpływa na organizm człowieka. Tego rodzaju paprykarze to alternatywa dla paprykarzu z rybami. Nie można zaprzeczyć, że jedną ze zdrowych i bardziej znanych propozycji past jest hummus naturalny, czyli klasyczna pasta z ciecierzycy i sezamu. Delikatny, lekko orzechowy smak robi wrażenie. Same ziarna sezamu to bogactwo wapnia, dlatego hummus polecany jest weganom, dzieciom, kobietom po menopauzie oraz kobietom w ciąży. Pasta, jaką jest hummus naturalny pasuje właściwie do wszystkiego. Nadaje się na kanapki, do smarowania placków, jako dip do świeżych warzyw, a nawet jako dodatek do dań głównych. Różnorodność past kanapkowych nie pozwala na nudę w kuchni i na kanapce. Dowolność w doborze produktów z jakich można przygotować pastę jest tak duża, że ogranicza nas jedynie wyobraźnia i osobiste upodobania kulinarne. Polecane przez nas smaczne i kolorowe pasty, dostępne w BioSklep to między innymi: pasta z tamaryndowca, pasta z batatów, smalczyk wegański czy chocorella – pasta z daktyli. Smacznego!

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.