wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Ryże » Ryż basmati

Ryż basmati

Dodatkowe opcje przeglądania
RYŻ BASMATI PEŁNOZIARNISTY BIO 5 kg - HORECA-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
RYŻ BASMATI BIAŁY BIO (SUROWIEC) (25 kg)-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka

Ryż to podstawa diety i jeden z najpopularniejszych składników spożywczych na całym świecie. Mnogość odmian ryżu może przyprawić o ból głowy. Jaki ryż wybrać? Jaki jest najlepszy? To kwestia osobista i nie odpowiemy na te pytania, ale zaproponujemy Ci jedną z najpopularniejszych odmian BIO ryżu naturalnego – basmati. Sprawdź i przekonaj się sam!

Ryż BIO Basmati – czym się wyróżnia?

Ryż basmati to odmiana, która jest szczególnie popularna w Indiach. Cechuje się długimi i cienkimi ziarenkami. Po gotowaniu dodatkowo pęcznieje, a odpowiednio przygotowany powinien być aromatyczny i sypki. Jest to bardzo uniwersalny gatunek i sprawdza się doskonale nie tylko w daniach kuchni azjatyckiej. BIO ryż basmati Występuje w dwóch odmianach: białej i brązowej.

Ryż ekologiczny Basmati BIO – dlaczego warto stosować?

Jak każdy ryż BIO, basmati również jest naturalnie bezglutenowy. Dzięki temu jest idealnym składnikiem diety dla każdego wegetarianina i osób nietolerujących gluten. Zawiera bardzo dużo witamin i minerałów niezbędnych do funkcjonowania organizmu takich jak:

  • żelazo,
  • cynk,
  • magnez,
  • fosfor,
  • miedź,
  • witaminy z grupy B.

Przede wszystkim jednak to źródło energii, czyli węglowodanów złożonych, z których energia uwalniana jest stopniowo. Czyni to ryż basmati znakomitym produktem dla diabetyków.


Spróbuj ryżu ekologicznego basmati z oferty naszego sklepu BIO online i ciesz się zdrowym trybem życia!

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu