wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Grzyby BIO » suszone
Kategorie
Hity sklepowe
Kontakt
  • Progress
    34-300 Żywiec
    ul. Browarna 47

    NIP: 553-001-54-08

  • E-mail:kontakt@bio-sklep24.pl
  • Telefon502 576 315
  • Godziny działania sklepucodziennie 24/7 wysyłki w poniedziałki, wtorki, środy, czwartki i piątki
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych
Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych na wskazany przeze mnie adres e-mail

 

Grzyby BIO: suszone BIO

Dodatkowe opcje przeglądania
Zakres cen od do
Tylko nowości
Tylko promocje
BOROWIK SUSZONY BIO 20 g - RUNOLAND

BOROWIK SUSZONY BIO 20 g - RUNOLAND

8,18 zł
  • Producent: RUNOLAND
  • Dostępność: Dostępny
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
BOROWIK SUSZONY BIO 60 g - RUNOLAND

BOROWIK SUSZONY BIO 60 g - RUNOLAND

23,18 zł
  • Producent: RUNOLAND
  • Dostępność: Dostępny
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
MUN (GRZYBY SUSZONE) BIO 50 g - BIO PLANET

MUN (GRZYBY SUSZONE) BIO 50 g - BIO PLANET

19,38 zł
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
PODGRZYBEK SUSZONY BIO 20 g - RUNOLAND

PODGRZYBEK SUSZONY BIO 20 g - RUNOLAND

7,04 zł
  • Producent: RUNOLAND
  • Dostępność: Dostępny
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
PODGRZYBEK SUSZONY BIO 60 g - RUNOLAND

PODGRZYBEK SUSZONY BIO 60 g - RUNOLAND

20,05 zł
  • Producent: RUNOLAND
  • Dostępność: Dostępny
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka

SHIITAKE (GRZYBY SUSZONE) BIO 50 g - BIO PLANET

18,23 zł
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
SHIITAKE DONKO (GRZYBY SUSZONE) BIO 25 g - TERRASANA

SHIITAKE DONKO (GRZYBY SUSZONE) BIO 25 g - TERRASANA

35,63 zł
  • Producent: TERRASANA
  • Dostępność: Dostępność - 3 dni
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka

Grzyby suszone cechują się niezwykłym aromatem. Dodajemy je do dań mięsnym, farszy, zup i sosów. Suszone borowiki uzupełniają smak pierogów czy zupy grzybowej. Podkreślają smak bigosu i innych potraw kuchni staropolskiej. Szczególnym powodzeniem grzyby suszone cieszą się w okresie Świąt Bożego Narodzenia i Wielkanocy. Jeśli nie masz w swoim domu własnoręcznie zebranych i wysuszonych grzybów leśnych to koniecznie zapoznaj się z ofertą naszego sklepu z żywnością ekologiczną. Oferujemy grzyby suszone bio firm, takich jak Runoland czy Bio Planet. Firmy te wykorzystują w produkcji wyłącznie certyfikowane składniki ekologiczne, które są bezpieczne i sprawdzone. Ekologiczne grzyby suszone są obowiązkową pozycją w naszym BioSklepie. Proponujemy Państwu między innymi: podgrzybek suszony, borowik suszony, shiitake i grzyby mun. Proces suszenia, jakiemu poddawane są grzyby zapewnia im głęboki aromat. Podczas obróbki cieplnej suszone grzyby oddają cały swój aromat potrawie, sprawiając że smakuje ona niepowtarzalnie. Ciekawą propozycją są grzyby mun, które przywędrowały do nas z Dalekiego Wschodu. Grzyby te znane są także pod inną nazwą – smardze. Doskonale komponują się z daniami kuchni azjatyckiej. Poddane suszeniu, świeże grzyby mun znacznie się kurczą, ale po namoczeniu w wodzie przyjmują pierwotną postać i kształt. Bez względu na to, jakich grzybów suszonych chcemy używać w kuchni, warto wcześniej odpowiednio je przygotować i namoczyć. Suszone grzyby można moczyć na dwa sposoby: w wodzie lub w mleku. Sprawia to, że grzyby pęcznieją i miękną. Woda lub mleko oczyszcza także grzyby z ewentualnych zanieczyszczeń, takich jak resztki ściółki leśnej czy drobinki piasku. Namoczone grzyby, przecedza się i poddaje dalszej obróbce, najczęściej gotuje. Zazwyczaj gotowanie grzybów trwa około godziny do półtorej. Woda z gotowania grzybów to niezwykle esencjonalny wywar, który można wykorzystać jako bazę do zupy grzybowej lub sosu grzybowego. Taki płyn po przestudzeniu można również zamrozić z myślą o późniejszym wykorzystaniu.