wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Żywność bezglutenowa » TAHINI NATURALNE BEZGLUTENOWE BIO 350 g - PRIMAECO
Kategorie
Hity sklepowe
Kontakt
  • Progress
    34-300 Żywiec
    ul. Browarna 47

    NIP: 553-001-54-08

  • E-mail:kontakt@bio-sklep24.pl
  • Telefon502 576 315
  • Godziny działania sklepucodziennie 24/7 wysyłki w poniedziałki, wtorki, środy, czwartki i piątki
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych
Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych na wskazany przeze mnie adres e-mail

 
TAHINI NATURALNE BEZGLUTENOWE BIO 350 g - PRIMAECO-1
Nasz hit

TAHINI NATURALNE BEZGLUTENOWE BIO 350 g - PRIMAECO

1 osoba kupiła 1 produkt

Dostępność: Dostępny

Koszt wysyłki: od 14,79 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Paczkomat InPost - 14,79 zł
Przesyłka kurierska - 14,80 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan magazynowy: 856 szt.

Kod EAN: 5900672305388

Cena: 18,10 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • bezglutenowe
  • Kremy
  • Recenzje produktu (0)
  • Historia zakupów (1)

SKŁADNIKI
sezam
prażony* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Zawiera naturalnie występujące cukry. Olej sezamowy na powierzchni jest zjawiskiem naturalnym. Źródło błonnika pokarmowego.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartosc energetyczna: 2580 kJ / 623 kcal
Tłuszcz: 53 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,4 g
Weglowodany: 17 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 4,7 g
Białko: 17 g
Sól: 0,08 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt może zawierać orzeszki arachidowe i inne orzechy.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu spożyć w ciągu jednego miesiąca.

WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI

Certyfikat bio: jest

BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)

WEGAŃSKI: WEGAŃSKI

BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)

Kraj Producenta: Polska

Osoby z nietolerancją na gluten, czyli mieszaninę białek roślinnych oraz gluteniny i gliadyny, która występuje w niektórych
zbożach, muszą szczególnie dbać o swoją dietę i wykluczać z niej wiele produktów. Podobnie jest w przypadku osób
zmagających się z celiakią - chorobą zapalną jelita cienkiego, które muszą unikać produktów zbożowych. W naszym
sklepie ze zdrową żywnością znajdziecie produkty, które urozmaicą dietę każdego kto z jakiś powodów musi wykluczyć ze
swojego jadłospisu gluten.
Bio artykuły spożywcze
Najważniejszy jest dla nas naturalny skład - wszystkie polecane przez nas artykuły pochodzą od sprawdzonych
producentów zdrowej żywności. W naszym sklepiku online uzupełnicie swoje zapasy m.in. o pyszne i lekkie przekąski:
wafle ryżowe z gorzką czekoladą, chipsy kukurydziane, sojowe produkty na deser, pyszne pasty warzywne na kanapki
czy boczek w kostce, z którego wyczarujesz pyszne danie obiadowe. Produkty te pozbawione są białka zbożowego, które
mogłyby niekorzystnie wpływać na samopoczucie i zdrowie osób z nietolerancją.

Słodki, pyszny krem o idealnej konsystencji może mieć wiele smacznych zastosowań. Doskonały do zjedzenia na kanapce lub jako dodatek do ciast, lodów czy do przełożenia tortu. Mając pod ręką gotowy krem można wyczarować smakowite ciasto czekoladowe z kremem, ciasto orzechowe z kremem, babeczki czy biszkopt przekładany kremem. Krem czekoladowy do tortu można przygotować we własnej kuchni wykorzystując do tego kakao i czekoladę. Niektóre gospodynie potrafią też samodzielnie wyczarować domową nutellę czy nutellę ze śliwek. Tak przygotowane kremy są tak pyszne, że trudno się im oprzeć. Ich wspaniały smak pomaga przetrwać gorsze chwile, a dzięki zawartości czekolady poprawiają samopoczucie.

Jak zrobić krem orzechowy samodzielnie w domu? Aby uzyskać około 300 ml kremu orzechowego potrzebne jest 80 gram orzechów laskowych, 200 ml słodzonego mleka skondensowanego, 90 gram czekolady gorzkiej oraz jakieś 3 łyżki miodu, ewentualnie syropu z agawy. Na wstępie orzechy laskowe należy podprażyć. Można to zrobić na patelni lub w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni. Po obraniu z brązowych skórek, orzechy studzi się. Zimne orzechy miksuje się za pomocą na przykład malaksera na płynną masę – powstaje z nich masło, a następnie gładki, oleisty płyn. Mleko skondensowane razem z gorzką czekoladą oraz miodem podgrzewa się na niewielkim ogniu aż do połączenia wszystkich składników. Jeszcze ciepłą mieszankę połączyć z przygotowaną wcześniej masą orzechową. Wszystko razem zmiksować na gładką masę, przełożyć do odpowiednich pojemniczków i pozostawić do stężenia. Po krótkim czasie można się zajadać przepysznym kremem.

Gdy brakuje czasu na domowe eksperymenty, można wykorzystać gotowy, kupny krem, który niczym nie ustępuje temu zrobionemu samodzielnie. Warto zwrócić uwagę, by kupowane kremy były przygotowane z wyselekcjonowanych, najwyższej jakości składników oraz aby nie zawierały w swoim składzie tłuszczu palmowego. Ten utwardzany, często pochodzący z niecertyfikowanych upraw olejowca, zawiera duże ilości szkodliwych dla organizmu tłuszczy trans.

BioSklep oferuje szeroki asortyment różnego rodzaju kremów orzechowych, czekoladowych czy słonecznikowych. Zawierają one w swoim składzie wyłącznie certyfikowane składniki ekologiczne i naturalne dodatki smakowe, dzięki czemu są zdrowszą alternatywą dla wszelkich, przepełnionych szkodliwymi komponentami i cukrem kremów dostępnych na sklepowych półkach. W tym dziale polecamy produkty, takie jak: krem orzechowo-czekoladowy, krem migdałowy, krem z pestek dyni, krem z orzeszków ziemnych, krem kokosowo-migdałowy, krem z orzechów nerkowca, krem z orzechów makadamia, krem z kasztanów jadalnych, krem z prażonych pestek słonecznika, puree z pistacji, tahina, krem ze słodkich pestek moreli i migdałów oraz kremy daktylowe. Tak szeroka oferta to prawdziwa gratka nawet dla największych łasuchów.

Czy jest tahina? Tahina, tahini, czy też inaczej mówiąc pasta sezamowa to ciekawy rodzaj kremowej pasty. Choć jej nazwa brzmi nieco egzotycznie, powstaje z prostych składników, a jej przygotowanie nie jest skomplikowane. Pasta wytwarzana jest w wyniku ucierania, mielenia i ugniatania ziaren sezamu, które najczęściej są wcześniej prażone. Konsystencja tahiny jest nieco oleista. Jest to wynikiem dużej zawartości tłuszczu w ziarnach sezamu. Z tego powodu po zakupie gotowej pasty sezamowej można zauważyć rozwarstwienie się tłuszczu oraz masy sezamowej. Nie jest to niczym niepokojącym, a normalnym zjawiskiem. Tahini przed spożyciem wystarczy dokładnie zamieszać do połączenia się warstw. Ten oryginalny krem gości w kuchniach alternatywnych, takich jak kuchnia wegetariańska. Wykorzystywany jest często jako dodatek lub składnik hummusu. Daniom wegetariańskim pasta sezamowa nadaje charakteru i ciekawego smaku, przywodzącego ma myśl smaki orientu. Każdy, kto lubi smak sezamu pokocha tą pastę od pierwszego spróbowania. Czuć w niej lekki posmak orzechowy i lekko wyczuwalną goryczkę. Można ją dodać do dipów, dressingów i sosów.

Zapraszamy do zakupu kremów w BioSklepsklep ze zdrową żywnością, w którym dbamy o Twoje zdrowie!

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.


Klient: An...1], data zakupu 19-10-2020 17:14