wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » Grzyby 2 » w zalewie
Kategorie
Hity sklepowe
Kontakt
  • Progress
    34-300 Żywiec
    ul. Browarna 47

    NIP: 553-001-54-08
  • E-mail:kontakt@bio-sklep24.pl
  • Telefon502 576 315
  • Godziny działania sklepucodziennie 24/7 wysyłki w poniedziałki, wtorki, środy, czwartki i piątki
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych
Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych na wskazany przeze mnie adres e-mail

 

w zalewie

Dodatkowe opcje przeglądania
Zakres cen od do
Producent
Tylko nowości
Tylko promocje

Jak uchwycić niepowtarzalny smak grzybów, aby cieszyć się nim, gdy już nadejdzie zima? Najlepiej robiąc przetwory ze świeżych grzybów zebranych w sezonie. Marynowane grzyby to klasyczna przekąska i pyszna zakąska. Świeże grzyby leśne z dodatkiem odpowiednich przypraw to przepis na kulinarny sukces. Tak przetworzone grzybki pozwalają poczuć smak i zapach grzybów poza sezonem i zawsze wtedy, gdy mamy na nie ochotę. Do marynowania doskonale nadają się świeże borowiki, maślaki, gąski, opieńki, rydze, podgrzybki oraz czarne i czerwone koźlarze. Różne gatunki grzybów różnie smakują po zamarynowaniu. Do marynaty potrzeba jest woda, sól, cukier, ocet oraz przyprawy, takie jak: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, a także gorczyca. Można dodać również sparzoną wcześniej, pokrojoną cebulkę oraz marchewkę, na przykład w talarkach. W bio sklepie oferujemy gotowe grzyby w zalewie firmy Runoland oraz Alber. Do wyboru między innymi: podgrzybek marynowany bio, borowik marynowany bio, maślaki marynowane bio, kurki marynowane bio oraz shiitake w zalewie bio. Grzybki przed zamarynowaniem zostały dokładnie oczyszczone i opłukane z piasku oraz innych zanieczyszczeń. Małe grzybki zamarynowano w całości, natomiast większe okazy podzielono na mniejsze części. Wszystkie zamarynowane odmiany nadają się do serwowania jako przystawka. Świetnie sprawdzą się również jako zakąska do napojów alkoholowych. Grzyby ekologiczne w zalewie można też drobno pokroić i wykorzystać jako składnik sosu tatarskiego. Dodatkowym atutem oferowanych przez nas grzybów w zalewie jest fakt, że do marynowania wykorzystane zostały grzyby ekologiczne, jak również ekologiczne przyprawy i warzywa. To wszystko sprawia, że jest to produkt naturalny, bez konserwantów. Zakup grzybów marynowanych w naszym sklepie nie niesie ze sobą żadnego ryzyka zatrucia, ponieważ każdy okaz wyrasta pod okiem specjalistów i spełnia najwyższe normy jakości i bezpieczeństwa. Słoiczki z grzybkami należy przechowywać w miejscu suchym i chłodnym, a po otwarciu przechowywać w lodówce.