wyszukiwanie zaawansowane
1 » 2 » 3 » ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU 1 g (2 FIOLKI) - VIVO4

Kategorie

Hity sklepowe

Kontakt

  • Eko Progress
    34-300 Żywiec
    os. Młodych 1

    NIP: 553-001-54-08
  • E-mail:kontakt@bio-sklep24.pl
  • Telefon502 576 315
  • Godziny działania sklepucodziennie 24/7 wysyłki w poniedziałki, środy i piatki

Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych
Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych na wskazany przeze mnie adres e-mail

 
ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU 1 g (2 FIOLKI) - VIVO
PolecamyNasz hit

ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU 1 g (2 FIOLKI) - VIVO

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 9,71 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Paczkomat InPost - 9,71 zł
Przesyłka kurierska - 12,80 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan magazynowy: 130 szt

Kod EAN: 4820148053807

Cena: 14,80 zł

Cena katalogowa: 15,88 zł

Oszczędzasz: 7%

Ilość: szt
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

SKŁADNIKI
laktoza (z mleka), sacharoza, liofilizowane żywe kultury bakterii: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis. 

OPIS
Zakwaska do JOGURTu VIVO – to żywe kultury bakterii do przygotowania w domu naturalnego jogurtu probiotycznego. Domowy jogurt charakteryzuje się najwyższą świeżością i znakomitym smakiem oraz co najważniejsze, kulturami bakterii o wysokiej aktywności. Domowy jogurt przygotowany wg instrukcji nie zawiera żadnych zbędnych dodatków takich jak: mleko w proszku, cukier, zagęstniki, barwniki czy wzmacniacze smaku. Przygotowując go w domu mamy gwarancję naturalności produktu. Do jego zrobienia wystarczy stalowy garnek lub słoik. Najlepszy wychodzi na mleku 3,2% lub pełnotłustym.

Fiolki po 0,5g.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1-3 l mleka pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temp. +37 do +43 st. C. Do mleka dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - jogurt dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić mleko jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry mleka.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 242 kJ / 58 kcal
Tłuszcz - 2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,4 g
Węglowodany - 5,9 g
w tym cukry - 5,6 g
Białko - 4 g
Sól - 0,13 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać od +2 do +8 st. C

INFORMACJA ALLERGENNA
Może zawierać śladowe ilości laktozy.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję