wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Inne » ŻYWE KULTURY BAKTERII DO KEFIRU "ZAKWASKA" BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) - VIVO
Kategorie
Hity sklepowe
Kontakt
  • Progress
    34-300 Żywiec
    ul. Browarna 47

    NIP: 553-001-54-08
  • E-mail:kontakt@bio-sklep24.pl
  • Telefon502 576 315
  • Godziny działania sklepucodziennie 24/7 wysyłki w poniedziałki, wtorki, środy, czwartki i piątki
ŻYWE KULTURY BAKTERII DO KEFIRU "ZAKWASKA" BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) - VIVO-1

ŻYWE KULTURY BAKTERII DO KEFIRU "ZAKWASKA" BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) - VIVO

5 osób kupiło 6 produktów

Dostępność: Dostępność - 3 dni

Koszt wysyłki: od 14,80 zł

Stan magazynowy: 20 szt.

Kod EAN: 4820148053968

Kraj pochodzenia składników: -

Cena: 17,28 zł

Brak zmiany ceny produktu w ciągu ostatnich 30 dni

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
  • Historia zakupów (5)
SKŁADNIKI
laktoza (z MLEKA), sacharoza, mikroflora grzybków kefirowych: drożdże kefirowe, Lactococcus lactis, Streptococcus thermophilus, Leuconostoc mesenteroides, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Lactococcus lactis ssp. lactis.

OPIS
Zakwaska do KEFIRU VIVO zawiera mikroflorę ziarna kefiru, żywe kultury bakterii, w tym pałeczki kwasu mlekowego, bifidobakterie i drożdże kefirowe. Dzięki domowemu przygotowaniu otrzymujemy kefir wyłącznie z naturalnie występującymi cukrami. Domowy kefir ma wspaniały, orzeźwiający smak. Najlepszy wychodzi z MLEKA 2 %.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kefir można przygotować na dwa sposoby. Rzadszy w konsystencji kefir uzyskasz dodając zawartość Zakwaski do MLEKA (od 1 do 3 l) ogrzanego do temperatury pokojowej (ok. 20-24 stopni Celsjusza). Zawartość Zakwaski należy dokładnie wymieszać z mlekiem, naczynie przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 14 do 24 h. Aby uzyskać gęstszy kefir, należy go przygotować wg. przepisu na jogurt: 1-3 l MLEKA pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temperatury 37-43 stopni Celsjusza. Do MLEKA dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - kefir dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym kefirem możesz zaszczepić MLEKO jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek kefiru na 2 litry MLEKA.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1155 kJ/276 kcal
Tłuszcz - 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 60 g
w tym cukry - 20 g
Białko - 8 g
Sól - 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C

BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)

BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)

WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.


Klient: Sz...7], data zakupu 28-06-2023 00:12

Klient: Ro...ja, data zakupu 06-07-2022 13:31

Klient: An...od, data zakupu 21-03-2021 14:14

Klient: Ag...i], data zakupu 09-02-2021 12:25

Klient: Ma...ki, data zakupu 03-02-2021 21:48

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu