Z chemicznego punktu widzenia erytrytol to alkohol cukrowy. W przemyśle spożywczym wykorzystywany jest jako słodzik a ceniony przede wszystkim za to, że w porównaniu z innymi tego typu produktami nie ingeruje w smak potrawy. Słodząc nim kawę, herbatę lub dowolny deser nie odczujemy nieprzyjemnego posmaku w ustach. Stanowi doskonałą alternatywę dla każdego, kto pragnie wyeliminować z diety tradycyjny cukier – jest on od niego zdecydowanie zdrowszy. Jeżeli jesteś zdecydowany na taki krok, zapraszamy do zapoznania się z naszą ekologiczną ofertą – BioSklep24.
Erytrytol BIO z powodzeniem możesz używać w dokładnie taki sam sposób jak tradycyjny cukier biały. Jest on od niego nieznacznie mniej słodki, nadrabia jednak wieloma zdrowotnymi właściwościami. Przede wszystkim nie powoduje zwiększenia poziomu glukozy we krwi, dzięki temu, że posiada zerowy wskaźnik glikemiczny. Chętnie więc sięgną po niego osoby cierpiące na cukrzycę. Będzie również idealny dla każdego, kto zdecyduje się na odchudzanie, ponieważ erytrytol cechuje się bardzo niską kalorycznością.
Naturalny erytrytol sprawdzi się przede wszystkim jako słodzik do kawy, herbaty czy innych napojów, a także w różnego rodzaju deserach czy wypiekach. Możesz bez problemu całkowicie zastąpić nim tradycyjny biały cukier. Sprawdź ofertę naszego sklepu ze zdrową żywnością i poznaj nasze produkty BIO. Znajdziesz tu ekologiczny erytrytol posiadający specjalne certyfikaty przyznawane zdrowej żywności. Zapraszamy – Bio-Sklep24.