wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Grzyby BIO » Grzyby w zalewie BIO
Kategorie
Hity sklepowe
Kontakt
  • Progress
    34-300 Żywiec
    ul. Browarna 47

    NIP: 553-001-54-08

  • E-mail:kontakt@bio-sklep24.pl
  • Telefon502 576 315
  • Godziny działania sklepucodziennie 24/7 wysyłki w poniedziałki, wtorki, środy, czwartki i piątki
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych
Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych na wskazany przeze mnie adres e-mail

 

Grzyby BIO: Grzyby w zalewie BIO

Dodatkowe opcje przeglądania
Zakres cen od do
Producent
Tylko nowości
Tylko promocje
BOROWIK MARYNOWANY BIO 300 g - RUNOLAND-1

BOROWIK MARYNOWANY BIO 300 g - RUNOLAND

30,10 zł
  • Producent: RUNOLAND
  • Dostępność: Dostępny
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
KURKI MARYNOWANE BIO 300 g - RUNOLAND-1

KURKI MARYNOWANE BIO 300 g - RUNOLAND

18,48 zł
  • Producent: RUNOLAND
  • Dostępność: Dostępny
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
MAŚLAKI MARYNOWANE BIO 300 g - RUNOLAND-1

MAŚLAKI MARYNOWANE BIO 300 g - RUNOLAND

16,59 zł
  • Producent: RUNOLAND
  • Dostępność: Dostępny
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
OPIEŃKI MARYNOWANE BIO 300 g - RUNOLAND-1

OPIEŃKI MARYNOWANE BIO 300 g - RUNOLAND

15,47 zł
  • Producent: RUNOLAND
  • Dostępność: Dostępny
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
PODGRZYBEK MARYNOWANY BIO 300 g - RUNOLAND-1

PODGRZYBEK MARYNOWANY BIO 300 g - RUNOLAND

16,66 zł
  • Producent: RUNOLAND
  • Dostępność: Dostępny
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka

Jak uchwycić niepowtarzalny smak grzybów, aby cieszyć się nim, gdy już nadejdzie zima?

 

Najlepiej robiąc przetwory ze świeżych grzybów zebranych w sezonie. Marynowane grzyby to klasyczna przekąska i pyszna zakąska. Świeże grzyby leśne z dodatkiem odpowiednich przypraw to przepis na kulinarny sukces. Tak przetworzone grzybki pozwalają poczuć smak i zapach grzybów poza sezonem i zawsze wtedy, gdy mamy na nie ochotę. Do marynowania doskonale nadają się świeże borowiki, maślaki, gąski, opieńki, rydze, podgrzybki oraz czarne i czerwone koźlarze. Różne gatunki grzybów różnie smakują po zamarynowaniu. Do marynaty potrzeba jest woda, sól, cukier, ocet oraz przyprawy, takie jak: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, a także gorczyca. Można dodać również sparzoną wcześniej, pokrojoną cebulkę oraz marchewkę, na przykład w talarkach.
 

W bio sklepie oferujemy gotowe grzyby w zalewie firmy Runoland oraz Alber.


Do wyboru między innymi:

  • podgrzybek marynowany bio,
  • borowik marynowany bio,
  • maślaki marynowane bio,
  • kurki marynowane bio,
  • shiitake w zalewie bio.
Grzybki przed zamarynowaniem zostały dokładnie oczyszczone i opłukane z piasku oraz innych zanieczyszczeń. Małe grzybki zamarynowano w całości, natomiast większe okazy podzielono na mniejsze części. Wszystkie zamarynowane odmiany nadają się do serwowania jako przystawka. Świetnie sprawdzą się również jako zakąska do napojów alkoholowych. Grzyby ekologiczne w zalewie można też drobno pokroić i wykorzystać jako składnik sosu tatarskiego.

Dodatkowym atutem oferowanych przez nas grzybów w zalewie jest fakt, że do marynowania wykorzystane zostały grzyby ekologiczne, jak również ekologiczne przyprawy i warzywa. To wszystko sprawia, że jest to produkt naturalny, bez konserwantów. Zakup grzybów marynowanych w naszym sklepie nie niesie ze sobą żadnego ryzyka zatrucia, ponieważ każdy okaz wyrasta pod okiem specjalistów i spełnia najwyższe normy jakości i bezpieczeństwa. Słoiczki z grzybkami należy przechowywać w miejscu suchym i chłodnym, a po otwarciu przechowywać w lodówce.