Ekologiczne produkty stają się coraz bardziej rozpowszechnione. Należy do nich bio makaron z mąki ryżowej. Cieszy się on ogromną popularnością w kuchni azjatyckiej, jednak zaczyna podbijać także polskie podniebienia. Co stanowi o jego atrakcyjności? Główną zaletą makaronu ryżowego jest jego wybitny smak, a ponadto szybki i bardzo prosty sposób przygotowywania. Stanowi doskonałe źródło węglowodanów złożonych, znanych tego, że sycą na długi czas. Wszystko dzięki temu, że uwalniają się stopniowo w procesie trawienia. Ryżowy makaron jest wolny od konserwantów, barwników czy innych chemicznych dodatków szkodliwych dla zdrowia.
Makaron ryżowy jest produktem nie zawierającym glutenu, ani cholesterolu. Jest tak dlatego, że produkowany jest z bezglutenowej mąki ryżowej. Z kolei mąka ryżowa produkowana jest zarówno z ryżu białego, jak i z ryżu brązowego. W składzie makaronu ryżowego poza mąką ryżową jest jedynie woda. Niektóre z odmian ryżowego makaronu bez glutenu można poza gotowaniem, smażyć lub dusić. Warto łączyć makaron ryżowy z warzywami, ziołami, mięsem lub owocami morza. Jest też doskonałym dodatkiem do sosów i zup. Makaron ryżowy bez glutenu to z pewnością makaron lekkostrawny i zdrowy, pełen witamin, białka, soli mineralnych oraz innych składników odżywczych.
Czarny ryż zarezerwowany kiedyś wyłącznie dla chińskich cesarzy. Dziś jego smakiem delektować się może każdy. Ten oryginalny rodzaj makaronu nadaje potrawie wyjątkowych walorów wizualnych. Świetnie smakuje z warzywami lub z wołowiną. Dodatkowo makaron ryżowy stanowi odskocznię od cięższych, pszennych makaronów, które tradycyjnie można spotkać na polskich stołach.
Zdrowa żywność eko to gwarancja naturalnych składników. Producent udostępnia ten rodzaj żywności coraz szerszemu gronu konsumentów. Dzięki temu ryżowy makaron znaleźć można online i w sklepach stacjonarnych. Sklep internetowy z bogatą ofertą żywności bio i eko to bio-sklep24.pl. Makaron ryżowy cena – sprawdź w naszym sklepie BIO.