Masło shea to produkt popularny przede wszystkim w kosmetyce. Pochodzi Afryki i szturmem podbija światowe rynki dzięki swoim właściwościom pielęgnacyjnym. Jednak odpowiednio wyprodukowane jest również stosowane w przemyśle spożywczym, w którym pełni rolę świetnego zamiennika oleju. Jak to możliwe? Czym właściwie jest masło shea? Dowiedz się tego, odwiedzając nasz sklep ekologiczny – Bio-sklep24.
Masło shea to olej roślinny pozyskiwany z nasion afrykańskiego drzewa masłosza Parka. Masłosz to drzewo występujące na terenie Afryki środkowej, a w jego owocach znajdziemy szereg substancji, które mogą korzystnie wpływać na nasze zdrowie. Masło shea posiada w składzie wiele zdrowotnych czynników takich jak: nienasycony kwas oleinowy, nasycony kwas stearynowy, palmitynowy i linolenowy, witaminy A, E i F oraz katechiny, fitosterole i pochodne kwasu cynamonowego. Ma neutralny smak i zapach, wygodną konsystencję do rozsmarowywaniu konsystencję i dużą odporność na wysokie temperatury, dzięki czemu idealnie sprawdza się podczas pieczenia i smażenia.
W naszej ofercie znajdziesz masło shea BIO od zaufanych producentów takich jak: Vitaquell czy Bio Planete. Wszystkie produkty posiadają odpowiednie certyfikaty potwierdzające ich ekologiczne pochodzenie. W naszym sklepie online ze zdrową żywnością najwyższą wagę przywiązujemy, aby artykuły w naszym asortymencie były w pełni naturalne. Skorzystaj ze zdrowotnych właściwości masła shea BIO już dziś zamawiając je z naszej strony internetowej!