Coraz większą popularność zyskuje ostatnimi czasy miód manuka. Mało znana do tej pory odmiana tego uwielbianego przez nas słodkiego produktu pochodzi z Nowej Zelandii, gdzie rosną krzewy, z których pszczoły pozyskują niezbędne pyłki. Dlaczego warto zainteresować się tą nowinką? Wizyta na stronie internetowej naszego sklepu BIO online wyjaśni wszystko i sprawi, że nie będziesz mógł się doczekać kiedy spróbujesz miodu manuka!
Nazwa miodu manuka wywodzi się z języka Maorysów. Oznacza ona dosłownie "miód z drzewa herbacianego". To ta grupa etniczna jako pierwsza stosował go jako produkt leczniczy. Mód manuka BIO charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością aktywnego składnika o nazwie Methylglyoxal (tzw. MGO). To jemu miody te zawdzięczają swoje wyjątkowe właściwości. Naukowcy cały czas nie do końca rozumieją mechanizmy działania tego miodu na nasz organizm, nie mają jednak wątpliwości, że jest on zadziwiająco wręcz pozytywny Dzięki MGO, a także leptozynie i kwasom fenolowym, miód manuka BIO wykazuje właściwości przeciwzapalne, przeciwutleniające, przeciwbakteryjne i stymulujące gojenie się ran. Wpływa również na pracę układu pokarmowego, wspomagając trawienie resztek pokarmu, zapobiegając przed występowaniem wrzodów żołądka, refluksu żołądkowo–przełykowego i nadwrażliwości jelita grubego.
Pod względem smaku miód manuka BIO różni się od miodów dobrze znanych nam w Polsce. Ma ciemnobursztynową barwę, gęstą konsystencję i mocno intensywny kwiatowo-goryczkowy smak z lekko ziemistym akcentem. W naszym sklepie ze zdrową żywnością dostępny jest w trzech różnych formach: w słoiczkach 250 g, w pastylkach i w saszetkach. Wszystkie produkty mają gwarancję oryginalnego pochodzenia i certyfikaty użycia naturalnych i ekologicznych składników. Zasmakuj w tym egzotycznym produkcie już dziś – Bio-sklep24.