wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Miody BIO » Miód nektarowy BIO

Miód nektarowy BIO

Dodatkowe opcje przeglądania
Zakres cen od do
Tylko nowości
Tylko promocje
MIÓD NEKTAROWY AKACJOWY BIO 400 g - ALCE NERO-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
MIÓD NEKTAROWY WIELOKWIATOWY BIO 400 g - ALCE NERO-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
MIÓD NEKTAROWY KASZTANOWY BIO 400 g - ALCE NERO-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
MIÓD NEKTAROWY WRZOSOWY BIO 480 g - CAMPOMAR NATURE-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
MIÓD NEKTAROWY Z KOLENDRY BIO 400 g - ALCE NERO-1

MIÓD NEKTAROWY Z KOLENDRY BIO 400 g - ALCE NERO

34,95 zł
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka

Miód używamy już od bardzo dawna i nie wygląda na to, żeby popularność tego zdrowego produktu miała spaść. Dzięki pracowitości pszczół możemy używać miodu nektarowego do słodzenia herbaty, do wypieków czy jako dodatek do sosów. W naszym sklepie ze zdrową żywnością oferujemy najwyższej jakości miody, pochodzące z ekologicznych pasiek. Dodaj słodyczy swojemu życiu dzięki produktom BIO sklepu online.

Miód Nektarowy BIO – jakie ma właściwości?

Produkcja miodu nektarowego BIO zaczyna się w momencie zebrania przez pszczołę z odpowiedniej rośliny surowca niezbędnego do powstania miody, czyli nektaru. Od tego momentu zostaje on poddany wielu procesom chemicznym, zaczynających się już w organizmie owada a kończących w momencie zebrania przez pszczelarza gotowego plastra miodu. Trudno jest jednoznacznie określić właściwości miodu nektarowego BIO, gdyż wyróżnić możemy wiele jego odmian zależnych od rodzaju rośliny, z jakiej pochodził nektar. Wyróżniamy kilka  najpopularniejszych miodów nektarowych.

  • Miód wielokwiatowy –  najpopularniejszy z polskich miodów, jego smak i barwa zależne są od pory roku, działa antybakteryjnie i wspomaga leczenie kataru siennego i innych dolegliwości alergicznych.
  • Miód gryczany – ciemnobrązowy i dość ostry w smaku, ze względu na zawartość rutyny polecany jest osobom starszym borykającym się z chorobami lub przewlekłymi schorzeniami układu krwionośnego.
  • Miód rzepakowy –  bardzo jasny, niemal przezroczysty, o wyraźnym zapachu kwiatów rzepaku, bogaty w m.in.: bor i witaminy (C, K, z grupy B) – wspiera wątrobę w odtruwaniu organizmu z toksyn.
  • Miód lipowy – jest słodkawy z ostrym posmakiem, fantastycznie przeciwdziała rozwojowi przeziębienia. Pomaga zwalczyć stany podgorączkowe i zbić gorączkę.

Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszych ekologicznych miodów na Bio-sklep24.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu