Ogórki konserwowe powstają w wyniku zamarynowania w zalewie z wody, octu, cukru, soli oraz wybranych przypraw. Ten niezbyt skomplikowany proces pozwala nam na uzyskanie oryginalnego produktu o szerokim zastosowaniu w kuchni. Nie są może tak popularne jak ich kiszone odpowiedniki, mimo to zachwycają swoim charakterystycznym słodszym i jednocześnie ostrzejszym smak smakiem. Dzięki dodatkowi różnych przypraw dostajemy wiele wariantów smakowych, dzięki czemu każdy znajdzie odpowiadają mu odmianę. Zachęcamy do zapoznania się z naszą ekologiczną ofertą naturalnych ogórków konserwowych najwyższej jakości.
Ogórki konserwowe BIO to nie tylko doskonały smak i aromat. To również wiele cennych witamin i składników odżywczych, mających korzystny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy tu sporo błonnika pokarmowego, witaminy A, C, D, E, witamin z grupy B. Zawierają również całe grono składników mineralnych takich jak wapń, magnez, żelazo, cynk, fluor czy fosfor. Niestety spory udział cukru w marynacie przekłada się na sporą kaloryczność oraz wyższy indeks glikemiczny, dlatego warto zachować umiar w spożywaniu ogórków konserwowych BIO.
Wybierając ekologiczne ogórki konserwowe dostępne w naszym sklepie ze zdrową żywnością, masz pewność, że sięgasz po produkty najwyższej jakości. Do naszych wyrobów użyte zostały wyłącznie certyfikowane naturalne produkty, dzięki czemu możesz już dziś cieszyć się ogórkami niczym z babcinej piwniczki. Sprawdź naszą ofertę i postaw na ogórki konserwowe BIO, które wyśmienicie sprawdza się jako dodatek do wszelkiego rodzaju dań. Zapraszamy – BioSklep24.