Smażenie to proces obróbki termicznej jedzenia przy pomocy rozgrzanego oleju. Mimo że praktycznie przy użyciu każdego oleju da się coś usmażyć, warto zainteresować się, jakie korzyści przyniesie wybranie tego odpowiedniego. Podczas smażenia jedzenie mocno nasiąka użytym tłuszczem i wiele jego właściwości przechodzi do gotowego dania. To dlatego tak ważne jest, aby olej do smażenia był najwyższej jakości. Sprawdź naszą ofertę i zdecyduj, co najlepiej sprawdzi siew twojej kuchni.
W przypadku wyboru oleju do smażenia BIO należy wybierać oleje, które zostały poddane oczyszczeniu, czyli rafinowane. Podczas takiego procesu usuwa się niekorzystne substancje, które wysoka temperatura mogłaby uwolnić oraz pozytywnie wpływa na stabilność i trwałość oleju. Dzięki temu mamy pewność, że do naszego jedzenia nie trafią niepożądane substancje. Najlepsze oleje do smażenia BIO to te bogate w jednonienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak olej rzepakowy i oliwa z oliwek oraz zawierające znaczne ilości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych.
Niezależnie jakie zadanie ma spełniać olej, zawsze warto sięgać po produkty najwyższej jakości wytwarzane z naturalnych składników. Kupując w naszym sklepie ze zdrową żywnością, masz pewność, że sięgasz po oleje do smażenia BIO pochodzące od ekologicznych producentów. Stawiamy na korzystne ceny i zadowolenie klienta – Bio-sklep24.