wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Dania gotowe suche » Ravioli BIO
Kategorie
Hity sklepowe
Kontakt
  • Progress
    34-300 Żywiec
    ul. Browarna 47

    NIP: 553-001-54-08

  • E-mail:kontakt@bio-sklep24.pl
  • Telefon502 576 315
  • Godziny działania sklepucodziennie 24/7 wysyłki w poniedziałki, wtorki, środy, czwartki i piątki
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych
Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych na wskazany przeze mnie adres e-mail

 

Dania gotowe suche: Ravioli BIO

Dodatkowe opcje przeglądania
Zakres cen od do
Tylko nowości
Tylko promocje
RAVIOLI RAZOWE Z RICOTTĄ I SZPINAKIEM BIO 250 g - PASTA FRESCA ROSSI-1

RAVIOLI RAZOWE Z RICOTTĄ I SZPINAKIEM BIO 250 g - PASTA FRESCA ROSSI

15,27 zł
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
RAVIOLI ŚWIEŻE 4 SERY BIO 250 g - BIO VERDE-1

RAVIOLI ŚWIEŻE 4 SERY BIO 250 g - BIO VERDE

18,91 zł
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
RAVIOLI ŚWIEŻE Z RUKOLĄ I RICOTTĄ BIO 250 g - BIO VERDE-1

RAVIOLI ŚWIEŻE Z RUKOLĄ I RICOTTĄ BIO 250 g - BIO VERDE

18,91 zł
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
RAVIOLI ŚWIEŻE Z RUKOLĄ I SZPINAKIEM BIO 250 g - BIO VERDE-1

RAVIOLI ŚWIEŻE Z RUKOLĄ I SZPINAKIEM BIO 250 g - BIO VERDE

18,91 zł
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
RAVIOLI ŚWIEŻE Z TRUFLAMI BIO 250 g - BIO VERDE-1

RAVIOLI ŚWIEŻE Z TRUFLAMI BIO 250 g - BIO VERDE

20,05 zł
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
RAVIOLI Z SOCZEWICY, TOFU I POMIDORÓW CHERRY BIO 250 g - PASTA FRESCA ROSSI-1

RAVIOLI Z SOCZEWICY, TOFU I POMIDORÓW CHERRY BIO 250 g - PASTA FRESCA ROSSI

16,09 zł
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
TORTELLINI Z SZYNKĄ BIO 250 g - PASTA FRESCA ROSSI-1

TORTELLINI Z SZYNKĄ BIO 250 g - PASTA FRESCA ROSSI

16,35 zł
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
TORTELLONI Z KASZĄ JAGLANĄ, SZPINAKIEM, TOFU, SEITAN BIO 250 g - PASTA FRESCA ROSSI-1

TORTELLONI Z KASZĄ JAGLANĄ, SZPINAKIEM, TOFU, SEITAN BIO 250 g - PASTA FRESCA ROSSI

15,27 zł
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka

Jak szybko, pożywnie, a przy tym zdrowo zjeść?

Gotowe tortellini, pierożki, ravioli to doskonałe rozwiązanie dla zabieganych. Znane i cenione we Włoszech tortellini, czyli inaczej mówiąc tradycyjne włoskie pierożki mogą mieć różnorodne, smakowite nadzienie. Jednym z popularniejszych jest nadzienie mięsne, grzybowe, rybne lub serowe. Pierożki tortellini smakują wyśmienicie podawane z sosem pomidorowym lub innym ulubionym sosem. Ten rodzaj pierożków przygotowywany jest na bazie cienkiego ciasta makaronowego. Kształt tortellini jest charakterystyczny i może przywodzić na myśl nasze polskie uszka. Również ravioli wywodzi się z kuchni włoskiej i kształtem przypomina niewielkie pierożki.

Ravioli z rukolą, ravioli z truflami, ravioli 4 sery czy ravioli świeże z rukolą i szpinakiem to tylko niektóre propozycje jakie oferuje firma Bio Verde.

Ravioli nadziewa się między innymi mięsem, serem ricotta lub szpinakiem i serwuje z sosem. Podane w takiej formie sycą i stanowią pełny posiłek. Można przygotować je samemu w zaciszu swojego domu. Przyrządza się je zdecydowanie szybciej niż nasze tradycyjne pierogi. Pierożki ravioli są tak smaczne, że w mgnieniu oka znikają z talerza. Ravioli można podawać z podsmażoną cebulką lub w towarzystwie ulubionej sałatki. Jeśli zdecydujemy się na samodzielne przygotowanie ravioli, należy zwrócić szczególną uwagę, aby dobrze I wystarczająco cienko rozwałkować ciasto. Musi mieć ono odpowiednią strukturę, być wytrzymałe i sprężyste, tak by utrzymać w sobie farsz. Między dwa wycięte z ciasta koła delikatnie układa się farsz, na przykład żółtko jajka. Brzegi lekko dociska się oraz skleja dookoła farszu, zabezpieczając go przez wypadnięciem w trakcie gotowania. W osolonym wrzątku gotuje się ravioli przez około trzy minuty. Inne rodzaje pierożków, zarówno tych znanych z kuchni polskiej, jak i włoskiej czy gruzińskiej doskonale smakują na ciepło oraz na zimno. Niektóre z nich można podawać z czystym barszczem czerwonym lub z sosem czosnkowym, grzybowym czy pomidorowym.