wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Ryże » Ryż basmati

Ryż basmati

Dodatkowe opcje przeglądania
Zakres cen od do
Tylko nowości
Tylko promocje
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka

Ryż to podstawa diety i jeden z najpopularniejszych składników spożywczych na całym świecie. Mnogość odmian ryżu może przyprawić o ból głowy. Jaki ryż wybrać? Jaki jest najlepszy? To kwestia osobista i nie odpowiemy na te pytania, ale zaproponujemy Ci jedną z najpopularniejszych odmian BIO ryżu naturalnego – basmati. Sprawdź i przekonaj się sam!

Ryż BIO Basmati – czym się wyróżnia?

Ryż basmati to odmiana, która jest szczególnie popularna w Indiach. Cechuje się długimi i cienkimi ziarenkami. Po gotowaniu dodatkowo pęcznieje, a odpowiednio przygotowany powinien być aromatyczny i sypki. Jest to bardzo uniwersalny gatunek i sprawdza się doskonale nie tylko w daniach kuchni azjatyckiej. BIO ryż basmati Występuje w dwóch odmianach: białej i brązowej.

Ryż ekologiczny Basmati BIO – dlaczego warto stosować?

Jak każdy ryż BIO, basmati również jest naturalnie bezglutenowy. Dzięki temu jest idealnym składnikiem diety dla każdego wegetarianina i osób nietolerujących gluten. Zawiera bardzo dużo witamin i minerałów niezbędnych do funkcjonowania organizmu takich jak:

  • żelazo,
  • cynk,
  • magnez,
  • fosfor,
  • miedź,
  • witaminy z grupy B.

Przede wszystkim jednak to źródło energii, czyli węglowodanów złożonych, z których energia uwalniana jest stopniowo. Czyni to ryż basmati znakomitym produktem dla diabetyków.


Spróbuj ryżu ekologicznego basmati z oferty naszego sklepu BIO online i ciesz się zdrowym trybem życia!

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu