Sos sojowy kojarzony jest głównie z kuchnią orientalną. Jako że azjatyckie specjały coraz częściej goszczą w naszych domach a potrawy z Japonii, Chin czy Tajlandii są coraz bardziej dostępne, warto zaznajomić się z tym produktem. Może on urozmaicić naprawdę wiele posiłków niekoniecznie wyłącznie tych z dalekiego wschodu. Zapoznaj się z produktami dostępnymi w tej kategorii i zdecyduj czy warto sięgnąć po egzotyczne sosy sojowe BIO.
Naturalne sosy sojowe BIO to tylko trzy składniki: woda, ziarna zbóż i soja. Swój charakterystyczny głęboki, ciemny kolor oraz intensywny smak i aromat zawdzięcza długiemu procesowi fermentacji. Można oczywiście znaleźć sosy z dodatkami, w przypadku naszego sklepu ze zdrową żywnością są to naturalne i certyfikowane składniki. W zależności od dobranych proporcji oraz czasu trwania całego procesu otrzymujemy różne rodzaje tego produktu. Sosy sojowe BIO będą doskonałą przyprawą do każdego dania. Jego słony smak spokojnie może zastąpić sól w różnego rodzaju sałatkach lub w potrawach z mięsem.
Wytworzone w naturalny sposób sosy sojowe BIO posiadają korzystne właściwości zdrowotne. Zawierają dużą ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych i białka. Sos sojowy to również witaminy z grupy B, minerały i błonnik, który dobrze wpływa na pracę układu pokarmowego. Ważne, żeby produkowany był w tradycyjny sposób, gdyż niektóre sosy robione na skróty zawierają chemiczne aromaty. W naszym sklepie ze zdrową żywnością znajdziesz tylko te pochodzące od najlepszych producentów. Postaw na ekologiczne produkty – BioSklep24