Zapomniana przez lata kasza orkiszowa wraca do łask. Coraz częściej można natknąć się na nią, przeglądając produkty ze zdrową żywnością. Co w takim razie wyróżnia tę kaszę od innych? Przyjrzyj się temu produktowi bliżej i samemu przekonaj się skąd tak nagła popularność kaszy orkiszowej BIO – naprawdę warto!
Orkisz to zboże spokrewnione z pszenicą a najpopularniejszym produktem z niego otrzymywanym jest właśnie kasza. Kasza orkiszowa BIO zawiera mniej glutenu od innych kasz, przez co jest produktem, po który z chęcią sięgają osoby próbujące ograniczyć ten składnik w swojej diecie. Również diabetycy cenią sobie kaszę orkiszową BIO, ponieważ wykazuje niski indeks glikemiczny i reguluje poziom glukozy ze krwi. Poza wyżej wymienionym zaletami wpływa zbawiennie na procesy zachodzące w naszym organizmie:
W naszym internetowym sklepie ze zdrową żywnością masz do wyboru różne rodzaje kaszy orkiszowej BIO. Kasza orkiszowa jasna BIO idealnie nadaje się jako składnik puddingów, legumin lub do przygotowania kaszki na mleku z owocami. Jeżeli szukasz dodatku do dań warzywnych lub mięsa warto sięgnąć po kaszę orkiszową pęczak BIO. Zapoznaj się z ofertą i sprawdź, co najbardziej odpowiada twoim preferencjom. Wszystkie nasze produkty posiadają certyfikaty, że są produktami ekologicznymi naturalnymi i BIO. Zapraszamy – Bio-sklep24.