Produkty z kukurydzy są u nas mniej popularne niż za oceanem. W Ameryce Północnej i Południowej wszelakie produkty z tego zboża stanowią podstawę diety i ludzie bardzo chętnie po nie sięgają. Czy warto naśladować te nawyki? Czy idą za tym wymierne korzyści? Sprawdź kaszkę kukurydzianą BIO z oferty naszego sklepu ze zdrową żywnością i przekonaj się sam!
Kukurydza jest zbożem bezglutenowym a co za tym idzie nie znajdziemy tego składnika w kaszce kukurydzianej BIO. Jest zatem całkowicie bezpieczna dla osób nadwrażliwych nad gluten i chorych na celiakię. Kaszka kukurydziana BIO cechuje się dużą zawartością węglowodanów, a co za tym idzie wysoką wartość energetyczną. Jest przy tym lekkostrawna i bardzo łatwo przyswajalna, co daje produkt idealny do szybkiego uzupełnienia energii, gdyż spożycie nawet małej dawki produktu wiąże się z uczuciem sytości. Konsystencja mączki kukurydzianej BIO, czyli drobny grysik, nadaje jej uniwersalnego zastosowania w kuchni. Można ją wykorzystać jako panierkę, dodatek do mięs i dań jednogarnkowych, do zrobienia mamałygi i polenty oraz oczywiście do placka kukurydzianego bardzo popularnego w Stanach Zjednoczonych.
Kaszka ekologiczna BIO wyróżnia się wysoką zawartością witaminy A, która odpowiada za piękny wygląd i dobrą kondycję włosów skóry i paznokci. Wpływa również na możliwości widzenia, utrzymując nasz wzrok w jak najlepszym stanie. Wspiera również nasz układ odpornościowy dzięki dużej zawartości selenu. Skorzystaj z wszystkich możliwości, jakie oferuje nasza naturalna kaszka kukurydziana – zamów już dziś na Bio-sklep24!