wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Mąki i skrobie BIO » Mąki BIO - ekologiczne (bezglutenowe) » Mąka gryczana BIO
Kategorie
Hity sklepowe
Kontakt
  • Progress
    34-300 Żywiec
    ul. Browarna 47

    NIP: 553-001-54-08
  • E-mail:kontakt@bio-sklep24.pl
  • Telefon502 576 315
  • Godziny działania sklepucodziennie 24/7 wysyłki w poniedziałki, wtorki, środy, czwartki i piątki
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 

Mąka gryczana BIO

Dodatkowe opcje przeglądania
MĄKA GRYCZANA BEZGLUTENOWA BIO 500 g - PROBIO-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
MĄKA GRYCZANA PEŁNOZIARNISTA BIO (SUROWIEC) (25 kg) 6-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka

MĄKA GRYCZANA PEŁNOZIARNISTA BIO 1 kg - BIO PLANET

19,84 zł
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka

MĄKA GRYCZANA PEŁNOZIARNISTA BIO 500 g - BIO PLANET

11,57 zł
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
MĄKA GRYCZANA RAZOWA BIO 500 g - BABALSCY-1

MĄKA GRYCZANA RAZOWA BIO 500 g - BABALSCY

10,16 zł
  • Producent: BABALSCY
  • Dostępność: Dostępny
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka

Mąka gryczana ma charakterystyczny ciemnawy szarobrązowy kolor i smak podobny do kaszy gryczanej. Powstaje w wyniku zmielenia  pełnych ziaren gryki, przez co zaliczana jest do mąk pełnoziarnistych. W przemyśle spożywczym jest bardzo popularna i znajduje zastosowanie podczas wypieków chleba, wyrobu makaronów, produkcji ciast oraz jako samodzielny składnik. To bardzo dobrze, że tego typu produkt jest tak często wykorzystywany, ponieważ jest bardzo zdrowy i odpowiedni dla osób nietolerujących glutenu. Sprawdź, co przygotowaliśmy dla ciebie w tej kategorii naszego sklepu ze zdrową żywnością.

Mąka gryczana BIO – liczne walory zdrowotne

Poza osobami nietolerującymi glutenu mąka gryczana BIO zostanie doceniona przez diabetyków, dzięki niskiemu indeksowi glikemicznemu. Dzięki temu pozytywnie wpływa na układ krążenia i pomaga w utrzymaniu odpowiedniego poziomu glukozy we krwi. Wysoka zawartość błonnika pomoże w prawidłowym działaniu układu pokarmowego oraz w obniżeniu złego cholesterolu. Dodatkowo dostarczy sporą dawkę składników odżywczych takich jak fosfor czy cynk oraz witaminy z grupy B.

Ekologiczna mąka gryczana – jak wykorzystać w kuchni?

Mąka gryczana BIO bardzo często używana jest jako zamiennik mąki pszennej w różnego rodzaju wypiekach czy podczas robienia ciasta na pierogi lub kluski. Posiada ona charakterystyczny smak i aromat, dlatego smak takich przygotowanych dań będzie się znacząco różnił. Możemy również używać ją jako niewielki dodatek, wzbogacając jedynie tradycyjną mąkę, jeśli nie przeszkadza nam zawarty w  niej gluten. Warto samemu przekonać się o niezwykłych walorach tego produktu – wystarczy zamówić mąkę gryczaną BIO z naszego sklepu ze zdrową żywnością

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu