Mąka ryżowa to produkt, który powstaje w wyniku zmielenia ziaren ryżu. W zależności czy będzie to pełne ziarno, czy oczyszczone, otrzymujemy jej dwa rodzaje – biała i brązową. Najczęściej wykorzystywana jest w kuchni azjatyckiej, ale może stanowić również świetną alternatywę dla tradycyjnej mąki podczas stosowania diety bezglutenowej. Przypadnie do gustu szczególnie osobą z problematami trawiennymi i zbyt wysokim cholesterolem. Poznaj oferowane przez nas produkty i dowiedź się jak Ty możesz wykorzystać mąkę ryżową BIO w swojej kuchni.
Mąka ryżowa BIO sprawi, że każda dieta stanie się bogatsza w niezbędne składniki potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Warto więc po nią sięgnąć nie tylko w przypadku nietolerancji glutenu. Posiada ona wiele witamin i minerałów takich jak:
Mąka ryżowa BIO świetnie odnajduje się jako zamiennik tradycyjnej mąki pszennej podczas wypieku ciast, babeczek, naleśników, placków czy nawet chleba. Certyfikowane ekologiczne produkty z naszego sklepu ze zdrową żywnością pochodzą wyłącznie z naturalnych upraw. Decydując się na mąkę ryżową BIO masz gwarancję, że otrzymasz produkt najwyższej jakości od sprawdzonych producentów. Pozwoli Ci to urozmaicić Twoją dietę i wprowadzić do niej wiele wartościowych składników. Zapraszamy – BioSklep24.