wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Mąki i skrobie BIO » Mąki BIO - ekologiczne (bezglutenowe) » Mąka z ciecierzycy BIO
Kategorie
Hity sklepowe
Kontakt
  • Progress
    34-300 Żywiec
    ul. Browarna 47

    NIP: 553-001-54-08
  • E-mail:kontakt@bio-sklep24.pl
  • Telefon502 576 315
  • Godziny działania sklepucodziennie 24/7 wysyłki w poniedziałki, wtorki, środy, czwartki i piątki
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 

Mąka z ciecierzycy BIO

Dodatkowe opcje przeglądania
Zakres cen od do
Tylko nowości
Tylko promocje
MĄKA Z CIECIERZYCY BIO (SUROWIEC) (20 kg) 4-1

MĄKA Z CIECIERZYCY BIO (SUROWIEC) (20 kg) 4

332,92 zł
  • Producent: HORECA
  • Dostępność: Dostępność - 3 dni
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka

MĄKA Z CIECIERZYCY BIO 400 g - BIO PLANET

8,82 zł
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
MĄKA Z CIECIERZYCY BIO 400 g - BIO RAJ-1

MĄKA Z CIECIERZYCY BIO 400 g - BIO RAJ

8,63 zł
  • Producent: BIO RAJ
  • Dostępność: Dostępność - 3 dni
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
MĄKA Z CIECIERZYCY BIO 800 g - BIO PLANET-1

MĄKA Z CIECIERZYCY BIO 800 g - BIO PLANET

15,76 zł
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka

Mąką, która posiada zdecydowanie inne właściwości od innych wytwarzanych ze zbóż, jest ta produkowana z ciecierzycy, czyli ziaren rośliny strączkowej. Besan, bo tak nazywają ją Hindusi, jest niezastąpionym składnikiem w tamtejszej kuchni. Cieciorka już dawno zyskała popularność na całym świecie i z chęcią używana jest w wielu zakątkach świata. Mniej oczywistym produktem jest mąka wytwarzana z tej rośliny. Na pewno jednak zainteresuje miłośników odkrywania nowych smaków i zdrowej żywności. Posiada ona bowiem bardzo ciekawe i korzystne właściwości. Przekonaj się sam o walorach tej nietypowej mąki.

Mąka z ciecierzycy BIO – doskonałe źródło białka

Mąka z ciecierzycy BIO jest wyjątkowo bogata w białko, żelazo, potas i magnez. Powstaje przez zmielenie lekko sfermentowanych ziaren ciecierzycy. Proces ten wpływa na lepszą przyswajalność białka, dzięki czemu jest jeszcze lepszym źródłem tego składnika dla naszego organizmu. Warto wspomnieć także o sporej zawartości błonnika pokarmowego oraz szerokim przekroju witamin i minerałów. Regularne spożywanie nawet niewielkiej ilości mąki z ciecierzycy BIO usprawnia procesy przemiany materii i pomaga zredukować poziom niechcianego cholesterolu.

Naturalna mąka z ciecierzycy – do czego się nadaje

Mąka z ciecierzycy BIO posiada silne właściwości wiążące, dzięki czemu znajduje szerokie zastosowanie w różnego rodzaju przepisach. Nie zawiera glutenu, przez co nie jest idealna do pierzenia ciast, które wymagają wyrośnięcia, jednak jej inne właściwości sprawiają, że doskonale sprawdzi się w wegańskie naleśnikach i omletach jako składnik scalający zastępujący jajka. Doskonale komponuje się zarówno ze słodkimi jak i z wytrawnymi potrawami. Zapraszamy do naszego sklepu ze zdrową żywnością gdzie znajdziesz w pełni ekologiczne mąki z ciecierzycy BIO.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu