Migdały, błędnie uważane przez większość za orzechy, są w rzeczywistości nasionami migdałowca zwyczajnego, czyli rośliny pochodzącej z terenów Azji Środkowej i Mniejszej. Już starożytne ludy zamieszkujące tereny śródziemnomorskie i bliskowschodnie upodobały sobie te jadalne ziarna, szybko poznając się na ich korzystnych właściwościach. Obecnie migdały są bardzo popularne również w Polsce jako wyśmienita przekąska lub dodatek do wypieków. Sprawdź co możesz zyskać wprowadzając migdały BIO do swojej codziennej diety.
Migdały BIO to skarbnica wartości odżywczych i witamin. Pomimo tego, że zawierają sporo tłuszczy i są wysoko kaloryczne, mogą korzystnie wpływać na proces redukcji wagi. Wszystko przez dużą zawartość NNKT (niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe) oraz błonnika pokarmowego, które regulują prace metabolizmu i zapobiegają odkładaniu się tłuszczu. Stosowane jako codzienna przekąska, pomagają obniżyć stres i napięcie, przyczyniając się do poprawy zdrowia psychicznego i ogólnego samopoczucia. Wpływ na to ma duża zawartość magnezu i witamin z grupy B.
Pokruszone świetnie sprawdzają się jako posypka do ciast, w formie płatków nadają się jako panierka do ryb i mięsa a zblendowane mogą stanowić substytut mleka. Zastosowanie migdałów BIO jest bardzo szerokie, a ich delikatny smak doskonale komponuje się w różnych daniach. Gdziekolwiek je dodasz, stanowić będą źródło białka i węglowodanów. Zachęcamy Cię do spróbowania produktów ekologicznych dostępnych w naszym sklepie ze ze zdrową żywnością w tej kategorii. Zdecyduj, jak możesz wykorzystać migdały BIO w swojej diecie i sięgnij po nie już dzisiaj. Nie ma nic prostszego, wystarczy, że zamówisz je online na BioSklep24