wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Pieczywo
Kategorie
Hity sklepowe
Kontakt
  • Progress
    34-300 Żywiec
    ul. Browarna 47

    NIP: 553-001-54-08
  • E-mail:kontakt@bio-sklep24.pl
  • Telefon502 576 315
  • Godziny działania sklepucodziennie 24/7 wysyłki w poniedziałki, wtorki, środy, czwartki i piątki
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 

Pieczywo

BAGIETKA KUKURYDZIANA BEZGLUTENOWA BIO (2 x 180 g) 360 g - SCHNITZER-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka

BUŁKA TARTA BIO 250 g - BIO PLANET

2,97 zł
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
BUŁKA TARTA RAZOWA BIO 250 g - BIO RAJ-1

BUŁKA TARTA RAZOWA BIO 250 g - BIO RAJ

5,61 zł
  • Producent: BIO RAJ
  • Dostępność: Dostępny
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
BUŁKA TARTA RAZOWA BIO 500 g - BIO RAJ-1

BUŁKA TARTA RAZOWA BIO 500 g - BIO RAJ

4,32 zł
  • Producent: BIO RAJ
  • Dostępność: Dostępny
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
BUŁKI KAJZERKI KUKURYDZIANE BEZGLUTENOWE BIO (4 x 62,5 g) 250 g - SCHNITZER-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
CHLEB BIAŁY PITA BIO 260 g - FLORENTIN-1

CHLEB BIAŁY PITA BIO 260 g - FLORENTIN

11,72 zł
  • Producent: FLORENTIN
  • Dostępność: Dostępność - 3 dni
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
CHLEB ESSEŃSKI BIO 400 g - TERRASANA-1

CHLEB ESSEŃSKI BIO 400 g - TERRASANA

18,92 zł
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
CHLEB ESSEŃSKI ORKISZOWY BIO 400 g - TERRASANA-1

CHLEB ESSEŃSKI ORKISZOWY BIO 400 g - TERRASANA

24,04 zł
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
CHLEB GRYCZANY BEZGLUTENOWY BIO 250 g - SCHNITZER-1

CHLEB GRYCZANY BEZGLUTENOWY BIO 250 g - SCHNITZER

16,27 zł
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
CHLEB JASNY KANAPKOWY BEZGLUTENOWY BIO 250 g - BALVITEN-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
CHLEB KRÓLEWSKI Z ZIARNAMI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - BALVITEN-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
CHLEB LNIANY SUSZONY Z BURACZKIEM CZERWONYM BEZGLUTENOWY BIO 70 g - PAPAGRIN-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
CHLEB LNIANY SUSZONY Z CEBULĄ I CZOSNKIEM BEZGLUTENOWY BIO 70 g - PAPAGRIN-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
CHLEB LNIANY SUSZONY Z CUKINIĄ BEZGLUTENOWY BIO 70 g - PAPAGRIN-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
CHLEB LNIANY SUSZONY Z KAPUSTĄ KISZONĄ BEZGLUTENOWY BIO 70 g - PAPAGRIN-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
CHLEB LNIANY SUSZONY Z POMIDORAMI I BAZYLIĄ BEZGLUTENOWY BIO 70 g - PAPAGRIN-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
CHLEB LNIANY SUSZONY Z SŁONECZNIKIEM I LNEM BEZGLUTENOWY BIO 70 g - PAPAGRIN-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
CHLEB TRADYCYJNY WIEJSKI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - SCHNITZER-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
CHLEB WIELOZIARNISTY BEZGLUTENOWY BIO 250 g - BALVITEN-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
CHLEB WIELOZIARNISTY KROJONY BEZGLUTENOWY BIO 250 g - SCHNITZER
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
CHLEB Z PEŁNEGO ZIARNA BEZGLUTENOWY BIO 250 g - BALVITEN-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
CHLEB Z PROSA BEZGLUTENOWY BIO 250 g - SCHNITZER-1

CHLEB Z PROSA BEZGLUTENOWY BIO 250 g - SCHNITZER

16,27 zł
  • Producent: SCHNITZER
  • Dostępność: Dostępność - 3 dni
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
CHLEB Z SEZAMEM KROJONY BEZGLUTENOWY BIO 250 g - SCHNITZER-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
CHLEBEK DUŻY NAAN NATURALNY BIO 280 g - TERRASANA-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
CHLEBEK DUŻY NAAN Z CZOSNKIEM BIO 280 g - TERRASANA-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
CIASTO BANANOWE Z ORZECHAMI WŁOSKIMI BIO 350 g - TERRASANA-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
KRAKERSY GRYCZANE Z SUSZONYMI POMIDORAMI I BAZYLIĄ RAW BEZGLUTENOWE BIO 90 g - LIFEFOOD-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
KUKURYDZIANY SPÓD DO PIZZY BEZGLUTENOWY BIO 100 g – SCHNITZER-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
KWAS CYTRYNOWY 1 kg - BATOM-1

KWASEK CYTRYNOWY 1 kg - BATOM

54,81 zł
  • Producent: BATOM
  • Dostępność: Dostępny
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
KWAS CYTRYNOWY 500 g - BATOM-1

KWASEK CYTRYNOWY 500 g - BATOM

30,39 zł
  • Producent: BATOM
  • Dostępność: Dostępny
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
MARCEPAN Z MIODEM BIO 250 g - DENNREE-1

MARCEPAN Z MIODEM BIO 250 g - DENNREE

37,90 zł
  • Producent: DENNREE
  • Dostępność: Dostępny
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
MASA MAKOWA Z BAKALIAMI BIO 850 g (PUSZKA) - CROC-CRAC (BIOVERI)-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK BEZGLUTENOWA (KETO) 310 g - PIĘĆ PRZEMIAN-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BAUCK HOF-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK JASNYCH BEZGLUTENOWA 400 g - PIĘĆ PRZEMIAN-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK Z NASIONAMI BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BAUCK HOF-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA (KETO) 500 g - PIĘĆ PRZEMIAN-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BALVITEN-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g - PROBIO-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA KLASYCZNA BEZGLUTENOWA 420 g - PIĘĆ PRZEMIAN-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA ORKISZOWEGO BIO 500 g - SOLIGRANO-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA OWSIANO - KUKURYDZIANEGO BEZGLUTENOWA BIO 550 g - BIOVEGAN-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA PROTEINOWA BEZGLUTENOWA BIO 450 g - POPCROP-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA PSZENNO - ŻYTNIEGO BIO 500 g - SOLIGRANO-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z CZARNUSZKĄ BEZGLUTENOWA 500 g - PIĘĆ PRZEMIAN-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka
MIESZANKA DO PIECZENIA CHLEBA Z MĄKI OWSIANEJ BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BAUCK HOF-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka

Śniadanie bez pieczywa? Dla wielu brzmi to absurdalnie. Kochamy zapach, jaki roztacza świeże pieczywo, uwielbiamy jego smak. Chleb tradycyjny, chleb lniany, chleb gryczany jakie pieczywo jest najzdrowsze? Ogólnie rzecz biorąc pieczywo można podzielić na dwa rodzaje: białe pieczywo i ciemne pieczywo. Niestety to pierwsze ma nie najlepszą opinię. Chociaż ma swoje wady, nie brakuje mu także zalet. Jedną z zalet białego pieczywa jest jego lekkostrawność i delikatność. Mimo to, ciemne pieczywo praktycznie pod każdym względem przewyższa to białe, a jedną z jego największych zalet jest duża zawartość błonnika. Pieczywo pszenne, pieczywo żytnie, pieczywo orkiszowe – każde z nich jest w mniejszym lub większym stopniu zdrowe i potrzebne. Jednak dietetycy oraz fachowcy od żywienia zalecają, aby w codziennej diecie pieczywo wytwarzane z oczyszczonej mąki zastępować produktami z mąki nieoczyszczonej. Do produktów z mąki nieoczyszczonej zaliczyć można pieczywo razowe czy pieczywo pełnoziarniste. Zdrowe pieczywo to również pieczywo orkiszowe, pieczywo graham czy chleb z prosa. Ciekawą odmianą pieczywa jest chleb esseński i pumpernikiel. Ten pierwszy, znany jest także pod nazwą chleb Ezechiela. Produkowany jest z pełni wykiełkowanych ziaren. Nie dodaje się do niego drożdży, soli, mleka, żadnych tłuszczów czy polepszaczy. To naturalny, nieprzetworzony produkt. Pumpernikiel jest natomiast pełnoziarnistym, żytnim chlebem pieczonym na zakwasie. To jeden z najzdrowszych chlebów, który nie należy jednak do lekkostrawnych. Klasyczna receptura, według której wytwarzany jest pumpernikiel obejmuje wyłącznie składniki, takie jak: grubo mielona mąka żytnia, łamane ziarna żyta, sól, wodę oraz zakwas żytni. Posiada wyrazisty, mocny smak i długo zachowuje świeżość. Dla pewnej części konsumentów ważna stała się dostępność produktów, które nie zawierają glutenu. I tak na rynku znaleźć można coraz bogatszą ofertę wypieków bezglutenowych. Chleb bezglutenowy to na przykład: chleb kukurydziany czy pieczywo ryżowe. Dla osób, które w ogóle nie chcą spożywać chleba, alternatywą stały się wafle ryżowe, pieczywo chrupkie i sucharki. Zarówno pieczywo z tradycyjnych mąk, jak i pieczywo bezglutenowe można wypiekać samodzielnie. Pomocne mogą się okazać: zakwas piekarski, zakwas chlebowy lub gotowa mieszanka do wypieku chleba. Zapach domowego chleba rozbudza apatyt, a pieczony samodzielnie często jest najpyszniejszy. Zadanie nie jest skomplikowane, ale wymaga przestrzegania pewnych reguł. Warto też dobrze dobrać rodzaj mąki, jaką chcemy wykorzystać do pieczenia. Swoje zalety ma też czerstwe pieczywo, czyli takie, które jest już podeschnięte lub całkiem suche. Z takiego pieczywa z łatwością można stworzyć domową bułkę tartą. Zasmażka z bułki tartej świetnie smakuje z gotowanym kalafiorem czy fasolką szparagową. Bułka tarta służy też do panierowania mięsa i ryb. Świetnie do panierowania sprawdzi się też panierka kukurydziana z czerstwego chleba kukurydzianego. Nie warto zbyt szybko pozbywać się więc takiego pieczywa, szkoda by lądowało w śmietniku. Niektórzy wykorzystują czerstwy chleb do zagęszczania sosów i zup. Kromki takiego chleba można też zamoczyć w roztrzepanym jajku i usmażyć na maśle.

 

Soda oczyszczona jest popularną substancją, którą można spotkać niemal w każdym domu. Jej naturalne pochodzenie sprawia, że jest to środek bezpieczny i szeroko stosowany. Swoje zastosowanie znalazła nie tylko w kuchni, ale też w lecznictwie i kosmetyce. Dla osób, które zastanawiają się czym zastąpić proszek do pieczenia, mamy gotową odpowiedź. Sodą oczyszczoną! Dodana do ciasta sprawi, że lepiej urośnie – pomaga wzrastać pieczywu oraz innym wypiekom. Jednak sama w sobie soda, może sprawić, że wypieki uzyskają lekko gorzkawy posmak. Jak temu zaradzić? Aby zniwelować gorzki posmak sody oczyszczonej wystarczy dodać do ciasta nieco soku z cytryny, kefiru, maślanki, a nawet odrobinę octu. Ze względu na to, że taki dodatek wywołuje bardzo szybką reakcję sody, należy dodać go na samym końcu, a następnie niezwłocznie wstawić ciasto do piekarnika.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu