wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Mąki i skrobie BIO » Mąki BIO - ekologiczne (bezglutenowe) » Mąka kukurydziana BIO
Kategorie
Hity sklepowe
Kontakt
  • Progress
    34-300 Żywiec
    ul. Browarna 47

    NIP: 553-001-54-08
  • E-mail:kontakt@bio-sklep24.pl
  • Telefon502 576 315
  • Godziny działania sklepucodziennie 24/7 wysyłki w poniedziałki, wtorki, środy, czwartki i piątki
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 

Mąka kukurydziana BIO

Dodatkowe opcje przeglądania
MĄKA KUKURYDZIANA BEZGLUTENOWA BIO 450 g - PROBIO-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka
MĄKA KUKURYDZIANA BIO (SUROWIEC) (25 kg) 1-1
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka

MĄKA KUKURYDZIANA BIO 1 kg - BIO PLANET

9,37 zł
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt Do koszyka

MĄKA KUKURYDZIANA BIO 400 g - BIO PLANET

4,74 zł
dodaj do porównania
dodaj do schowka
szt. Do koszyka

Kukurydza obok pszenicy i ryżu jest jedną z najczęściej uprawianych roślin na świecie. Szczególnie kojarzona jest z terenami obu Ameryk a w szczególności Meksyku, gdzie stanowi podstawę większości dań. Dojrzała uchodzi za wyśmienitą przekąskę oraz doskonale sprawdza się jako dodatek do przeróżnych dań i sałatek. W wyniku zmielenia jej ziaren otrzymujemy mąkę kukurydzianą BIO, która jest ciekawą bezglutenową alternatywą dla tradycyjnej wytwarzanej z pszenicy. Poznaj właściwości tego niezwykle popularnego poza granicami kraju produktu.

Mąka kukurydziana BIO – szerokie zastosowanie w kuchni

W Ameryce Południowej mąka kukurydziana wykorzystywana jest do wyrobu wielu tradycyjnych dań takich jak: nachos, tacos czy tortilla. Już od zamierzchłych czasów przeróżne plemiona wykorzystywały kukurydzę jako główne źródło energii i węglowodanów piekąc, chociażby przepyszny chleb. Decydując się na używanie mąki kukurydzianej BIO w naszej kuchni musimy liczyć się z jej charakterystycznym smakiem, który zdecydowanie będzie odczuwalny w naszych wyrobach. Również jej intensywny żółty kolor będzie miał wpływ na zabarwienie dań.

Naturalna mąka kukurydziana BIO – właściwości zdrowotne

Mąka kukurydziana BIO to świetne źródło skrobi, błonnika oraz cennych składników mineralnych, między innymi magnezu, cynku czy żelaza. Jest przy tym bardzo lekkostrawna i nie podrażnia żołądka, co czyni ją doskonałym wyborem dla osób o wrażliwym układzie pokarmowym. Zapraszamy do zapoznania się z certyfikowanymi i bezglutenowymi produktami dostępnymi w naszym BIO sklepie.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu