Mąka pszenna to najpopularniejsza mąką używana w polskich domach. Ma ona niezwykle szerokie zastosowanie w kuchni, wykorzystujemy ją praktyczne bezustannie. Od wszelkiego rodzaju wypieków po zagęszczenie do zupy i składnik panierki. To jeden z podstawowych produktów używanych przez każdą gospodynię domową. Jeszcze większej różnorodności dodaje fakt, że mamy do wyboru wiele jej typów, a każda posiada wyróżniające ją właściwości i odmienne zastosowanie. Poznaj szeroki świat mąk pszennych BIO dzięki ekologicznym produktom w naszym internetowym sklepie ze zdrową żywnością.
Jasna mąka pszenna BIO jest doskonałym źródłem węglowodanów, wapnia oraz żelaza. Ważnym składnikiem mąki są białka, które w połączeniu z wodą tworzą gluten, który sprawia, że ciasto rośnie oraz nadaje się do kształtowania. Zakłada się, że im mąka ciemniejsza, tym zdrowsza. Wiąże się to z procesem mielenia ziarna: im więcej bogatej w witaminy i minerały łuski pozostaje w gotowym produkcie, tym ciemniejszy kolor. Im wyższy typ mąki, tym więcej w niej błonnika posiadającego zbawienny wpływ na wiele procesów zachodzących w organizmie – zapewnia uczucie sytości, reguluje pracę układu pokarmowego oraz pozytywnie wpływa na stężenie cukru we krwi.
Zapraszamy do zapoznania się z naturalnymi produktami w naszym sklepie internetowym. Znajdziesz tu szeroki wybór mąk pszennych BIO różnego typu. W zależności od potrzeb możesz wybrać między innymi pomiędzy mąką pszenną chlebową TYP 750 a mąką pszenną tortową TYP 480. Sam wiesz najlepiej, czego na ten moment potrzebujesz. Nie zwlekaj więc i złóż zamówienie online!